Guidade turer för allmänheten

Foto Mia Hansson

Vill du ta chansen och komma ner i Limhamns kalkbrott? Följ då med på en guidad tur! Fastighets- och gatukontoret erbjuder promenad- och bussturer under hela året.

Turerna är kostnadsfria, men kräver förbokning.

Våra erfarna guider berättar om industrihistoria, geologi, djur och natur. Promenadturerna tar cirka två timmar, bussturerna tar cirka en och en halv timme. Guidning med buss är framför allt tänkt för dem som har svårt att klara av längre promenader. Det finns dock möjlighet att gå av bussen nere i kalkbrottet.

På promenadturen går vi uppför en brant och lite ojämn backe där det krävs stadiga fötter och god kondition hos besökarna.

Av säkerhetsskäl går det inte att besöka kalkbrottet utan guide.

Hundar får inte följa med ner. Det går bra att ha med sig lättare barnvagn på promenadturerna, men tänk på att sista biten upp ur kalkbrottet går på en stenig och brant väg.

Om en guidning måste ställas in, meddelar vi det via e-post, det är därför viktigt att ni uppger rätt e-postadress vid bokning. 

Anmälan kan göras fr o m tre veckor innan den aktuella guidningen (via länkarna som finns vid respektive datum). Klicka på länken för att anmäla dig till det önskade datumet.

Kommande guidningar

Alla guidning sker på svenska om inget annat anges.

Söndag 26 januari

Guidade turer i Limhamns kalkbrott
Vandring 10:00-12:00
Vandring 12:30-14.30

Obs. turerna är fullsatta och går inte att boka längre.

Hitta hit

Själva platsen har ingen utmärkt adress. Men Kalkbrottsgatan 114 fungerar på kartor som malmo.se/karta och GPS. Man svänger in vid Kalkbrottsgatan 114, mitt emot Hammars park (kortsidan). Därifrån är det ca 50 meter in till kalkbrottets grindar, som också är startplats för guidningen. Vi träffas där 10 minuter innan. Det finns ett antal kostnadsfria parkeringsplatser vid infarten.

 

Med buss: Via Skånetrafikens reseplanerare planerar du din bussresa till kalkbrottet. Det finns tre busshållplatser i närheten: Sibbarpsvägen,
Hammars parkväg samt Annetorp.

Bra att veta:

  • När du anmält dig till en tur, finns du med på vår lista. Du behöver/får alltså ingen biljett
  • De guidade turerna är kostnadsfria, men föranmälan via vårt bokningssystem krävs (se länkar under respektive datum på denna sida)
  • Hundar får inte följa med ner
  • Rökning är ej tillåten i kalkbrottet
  • Det finns tillgång till toalett före och efter guidningen. Det finns också toaletter i Hammars park.

Senast ändrad: 2020-01-16 16:34