Guidningar för grupper och organisationer

Foto Lars Bendroth

Limhamns kalkbrott är ett naturreservat som kan besökas på guidade turer. Det går också att boka separata turer för grupper, organisationer och företag. Du anmäler ditt intresse via länken längre ner. 

Välj om din grupp vill göra en guidad tur till fots eller med buss. Vandringen tar cirka 2 timmar medan en tur med buss tar cirka 1,5 timme. Guiden möter er vid grindarna till kalkbrottet och följer med hela turen.

Observera att buss inte tillhandahålls av Malmö stad utan det är något ni själva står för. Det gäller även chaufför. Tänk också på att det ska finnas en ledig sittplats för guiden i bussen. Är ni många och har en stor buss, behövs en fungerande mikrofon så att alla kan höra bra. Om gruppen önskar stiga av nere i kalkbrottet kommer det finnas möjlighet till det.

Promenadturerna går nerför och uppför backar, så tänk på att ha bra kläder och skor. Det krävs god kondition för att orka gå runt i kalkbrottet, då vandringen innebär cirka 10 minuter i uppförsbacke.

Antal deltagare på vandringen är max 40 stycken och på en busstur max 50. Det kan finnas möjlighet att dela på en stor grupp och då ha två guider istället för en. Kostnaden blir då dubbel.

Alla turer startar från grindarna vid Kalkbrottsgatan 114.

Kostnad 

  • 2500:- vardagar
  • 3500:- helger

Priserna är exkl moms (6%). Faktura skickas efter den guidade turen. Vi tar Swish, men inga kontanter.

Vi behöver ha förfrågan minst två veckor i förväg. Vi återkommer då inom några dagar med besked om guidningen kan genomföras på önskad tid.


Behandling av personuppgifter

Tekniska nämnden ansvarar för behandling av dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2016/679). Du har rätt till att ta del av uppgifter som berör dig och även begära rättelse av dessa.

Läs mer om hur kommunen behandlar personuppgifter

Hitta hit

Själva platsen har ingen utmärkt adress. Men Kalkbrottsgatan 114 fungerar på kartor som malmo.se/karta och GPS. Man svänger in vid Kalkbrottsgatan 114, mitt emot Hammars park (kortsidan). Därifrån är det ca 50 meter in till kalkbrottets grindar, som också är startplats för guidningen. Vi träffas där 10 minuter innan. Det finns ett antal kostnadsfria parkeringsplatser vid infarten.

 

Med buss: Via Skånetrafikens reseplanerare planerar du din bussresa till kalkbrottet. Det finns tre busshållplatser i närheten: Sibbarpsvägen,
Hammars parkväg samt Annetorp.

Senast ändrad: 2020-02-07 17:14