Publicerad 2019-04-08 10:21

Senast uppdaterad 2019-04-15 11:15

Teater med Banditsagor 17 april

Foto: Amanda Lindblad

FÖRESTÄLLNINGEN ÄR FULLBOKAD

På påsklovet visas teaterföreställningen Bakom den gula häcken av teatergruppen Banditsagor på Malmö Konstmuseum.

I föreställningen får vi träffa Eli och Sissla. Sissla har aldrig varit blyg. När hon ska prata framför klassen låstas hon bara att hon är skådespelare, då går det hur bra som helst. Förutom nu. När hon ska hålla en redovisning i skolan tappar hon plötsligt tungan. Kroppen blir helt stel och alla bara stirrar. Sissla flyr in i fantasivärlden som finns bakom den gula häcken för att samla sig och hitta tungan som försvann. Men hon är inte ensam. Här finns också Eli, vars trädgård vänds upp och ner av Sisslas oväntade besök.

En identitet är aldrig konstant, utan den växer med oss. Vi tar på oss olika egenskaper i olika rum och kamouflerar oss med olika personligheter i olika sammanhang. Föreställningen ställer blygheten i rampljuset och hyllar den som en superkraft. Blygheten skapar tid för eftertanke, verkar som en motpol till impulsivitet och hjälper människor att sätta gränser. Den kan till och med rädda liv. Följ med in bakom den gula häcken och upptäck blyghetens alla ljusa sidor med oss!

Föreställningen börjar med en kort visning av utställningen Ester Almqvist - Jag lever i två världar som sedan följs av föreställningen.

Ålder: 8-10 år
Tid: 17 april 13:00 - 14:30

Föreställningen är fullbokad

Begränsat antal platser, föreställningen är nu fullbokad.