Publicerad 2019-09-04 14:32

Senast uppdaterad 2019-09-04 14:52

Var med och förändra konsten!

Bilden målad av Marielle Begic som var med i projektet i våras.

Bilden är målad av Marielle Begic som var med i projektet i våras.

25 september är det äntligen dags att dra igång en tredje termin av Förändra Konsen. Ett pedagogiskt projekt där unga mellan 15-19 år jobbar tillsammans för att skapa kultur på nya sätt.

Under det senaste året har Malmö Konstmuseum och Malmö Konsthall tillsammans initierat ett pedagogiskt projekt för ungdomar mellan 15-19 år utanför skoltid. Målet är att ge ungdomar en inblick i hur Malmös konstinstitutioner arbetar och själva bidra till Malmös rika kulturliv.

Under projektet har gruppen träffats på både Malmö Konsthall och Malmö Konstmuseum, och fått möjlighet att diskutera institutionernas utställningar, sett bakom kulisserna under uppbyggnad av en utställning samt arbetat med workshops för att fundera kring både historisk och samtida konst.

I våras släppte vi en publikation om konst och konstupplevelser som var designad, författad och visualiserad av ungdomarna i projektet. Utgivningen uppmärksammades genom en releasefest på Malmö Konstmuseum i juni och spreds på institutioner i Malmö.

Anmäl dig till Förändra Konsten

I september drar vi igång tredje terminen av projektet och söker ungdomar som är nyfikna på konst.

Första tillfället för terminen äger rum onsdag den 25 september på Malmö Konsthall. Vill du vara med?

Maila en kort introduktion om dig själv till johannes.kjellgren@malmo.se eller sofia.landstrom@malmo.se