Publicerad 2019-12-02 11:22

Senast uppdaterad 2019-12-02 11:37

Var med i vår bokcirkel!

Bild på verket Corrupted Structures II (Andean) av Paola Torres Núñez del Prado

Paola Torres Núñez del Prado, Corrupted Structures II (Andean), 2015. Foto: Helene Toresdotter

I höst är det äntligen dags för en ny bokcirkel på konstmuseet. Den här gången tittar vi närmare på litteratur och historier kring migration och exil.

10 november klockan 14.00-16.00
Poesi och konst, hör lokala poeter presentera sin poesi i utställningen.

8 december klockan 14.00-16.00
Utvandrarna av Vilhelm Moberg
Boken skildrar några människors utvandring från hungersnöden och fattigdomen i Sverige till USA under 1840–50-talet. De säljer sina gårdar och åker från Småland, över Atlanten till USA, och hamnar slutligen i New York. I berättelsens centrum står Karl-Oskar Nilsson och hans hustru Kristina.

26 januari klockan 14.00-16.00
Migrationsmemoar 1977 – 2018 av Hynek Pallas
I sex personliga essäer utforskar Hynek Pallas vilka avtryck erfarenheten av exil och migration har lämnat i det svenska samhället. I boken beskrivs en tonårings första möte med Ingmar Bergman, farföräldrarnas flykt från nazisternas koncentrationsläger och föräldrar som flyr från kommunismens diktatur. Hynek Pallas bok tittar närmare på en av vår tids mest diskuterade ämnen, migration.

16 februari klockan 14.00-16.00
Jag är Adua av Igiaba Scego
I Jag är Adua får vi följa tre personer som lämnat Somalia för att ta sig till Italien. Boken sträcker sig över tre olika historiska perioder: den italienska kolonialismen, Somalia på 1970-talet och nutiden, alla tar oss på en resa över det farliga Medelhavet.

Mer om bokcirkeln

Bokcirkeln är öppen för alla och deltagandet ingår i entréavgiften, ingen föranmälan krävs. Samtalen och träffarna i bokcirkeln är fristående så du väljer själv om du vill vara med på alla eller bara ett enstaka tillfälle.

Böckerna går att ladda ner gratis på stadsbibliotekets e-boksbibliotek.

Varmt välkomna!