Välj din favorit

23 juni–23 november 2014

Nu har du chans att välja din favorit från 1910-talet fram till i dag. Över 500 verk finns att välja mellan.

Är det något speciellt konstverk du minns från ett besök på Malmö Konstmuseum eller Malmö Konsthall? Eller vill du se om det finns något av din favoritkonstnär? Gillar du skulptur eller måleri, föreställande eller abstrakt konst?

Det vi önskar i retur är en kort motivering till varför du vill se ett visst konstverk. Bland motiveringarna väljs konstverk som sedan visas i F-rummet. Nya favoriter hämtas ur Malmö stads konstsamling tills rummet är fyllt från golv till tak. Din motivering kommer att presenteras tillsammans med ditt val.

Malmö stads konstsamlingar är en unik skatt som utökas för varje år med inköp och donationer. Några av de mest omtalade gåvorna är C F Hill-samlingen, Herman Gotthardts samling, Schyls donation samt Barbro Bäckströms, Max Walter Svanbergs och Torsten Anderssons samling.  

Fakta

Projektet visades under Malmö Konstmuseum@Malmö Konsthall. Idén är hämtad från Van Abbemuseum för modern och samtida konst i Eindhoven, Nederländerna som 2006 inrättade en Kijkdepot, ett ”titta-in-i-magasinet-rum”, för att följa upp publikens förfrågningar om att se vissa konstverk i samlingen.

Senast ändrad: 2016-03-29 10:08