Kommande utställningar

Natthav - en fotografisk upptäcksresa

Teknikens- och Sjöfartens hus 26 oktober 2019-13 april 2020

Varje natt upprepas ett säreget och mäktigt skådespel ute på världshaven som ytterst få har skådat. I skydd av mörkret vågar sig ofantliga mängder mindre djur upp mot havsytan för att söka föda, och efter dem följer havsdjupens okända rovdjur.

Utställningen Natthav är en ny utställning av den prisbelönte författaren och fotografen Magnus Lundgren som visar upp en okänd och oexponerad vildmark. Med ny fotografisk teknik har Magnus Lundgren fotograferat ett skeende som kallas för ”den stora vertikala migrationen" när miljarder djur stiger från djupet upp mot havets yta.

Manet. Foto: Magnus Lundgren

Foto: Magnus Lundgren

Tick tack - en utställning om klockor och tid

Teknikens- och Sjöfartens hus 26 oktober 2019-26 oktober 2020

En utställning full med olika sorters klockor och tidmätare. Utställningen berättar tidmätningens historia och om urens många olika funktioner i tid och rum. Klockor tillverkade i Malmö kommer ha en framträdande roll i utställningen. Staden hade en levande urmakeriverksamhet redan på 1600-talet. I utställningen visas också olika typer av armbandsur, fickur, precisionsur, golvur. Många ur är som vackra konstföremål tillverkade med teknisk briljans.

Äldre klocka.

Foto: Jenny Eliasson / Malmö Museer

Ny historisk utställning

Slottsholmen, öppnar senare delen av våren 2020

Ny basutställning om forntiden -stenålder, bronsålder och järnålder.

Fibula, ©Jenny Thornell

Foto: ©Jenny Thornell

Senast ändrad: 2019-08-16 12:14