Vandringsutställningar att boka

Illustration: Eva Korp

Skånska dinosaurier och andra jättegamla djur finns nu som digitalt distribuerad utställning! Den lämpar sig för bibliotek, skolor och andra publika miljöer.

Utställningen är framtagen av Malmö Museer och handlar om jordens urtid fram till nutid med Skåne i centrum – en resa på 4,6 miljarder år!

- en utställning om människor på flykt

Nu kan du boka en digital version av utställningen Välkommen till Sverige. Utställningen är kostnadsfri.

Det du som mottagare behöver är en plats, en projektor eller skärm och en vilja att lyfta frågan om dagens flyktingsituation.

Swedish Dads (pdf, 347.1 kB)

Foto: © Johan Bävman

En vandringsutställning av fotografen Johan Bävman. Malmöfotografens projekt av föräldralediga pappor i Sverige har fått stor uppmärksamhet, såväl i Sverige som internationellt. På utställningen skildras de porträtterade papporna med sina reflektioner och erfarenheter om föräldraskapet och av att vara pappa.

© Magnus Lundgren

Under sex års tid har naturfotografen Magnus Lundgren följt skånska grodor och paddor på land och i vatten. I utställningen Amphibia – att leva på hoppet bjuds vi att följa med på denna förunderliga fotografiska resa i grodperspektiv. Utställningen har dessutom en rumänsk krydda med bilder från en av Europas absolut viktigaste våtmarker - Donaudeltat.

Information och bokning:
­- Merja Diaz, intendent, Malmö Museer, merja.diaz@malmo.se, tel: +46708244454.
- Magnus Lundgren, magnus@wild-wonders.com, tel:  +46 708 753610, www.wild-wonders.com.

© Georg Oddner/Malmö Museer

Georg Oddner reste till Sovjetunionen mitt under det kalla kriget för att skildra ett land 50 år efter den ryska revolutionen. I tre månader reste han genom en totalitär stat, tätt följd av övervakare i statens tjänst. Hans bilder är trots det nyfikna och nära när han möter människor i deras vardag i det enorma landet som till stora delar var otillgängligt och okänt för utlänningar.

Georg Oddners konstnärskap präglades starkt av empati för den enskilda individen och av en drivkraft att skapa relationer till de främlingar han önskade fånga med sin kamera.

Utställningen Resa i Sovjet 1967 är ett urval av bilder från ett uppdrag till tidningen Vi som publicerades i Nr 40, 39/9 1967.

Georg Oddner (1923 - 2007) hör till våra mest betydande fotografer. Som dokumentär- och modefotograf gjorde han sig känd för bland annat ett antal inträngande porträtt av Ingmar Bergman och de stora stjärnorna på Malmö Stadsteater under 1950-talet. Dessa porträtt av Monica Zetterlund, Max von Sydow, Bo Widerberg, Naima Wifstrand med flera andra erbjuds som vandringsutställning.

Djurrätt eller Djurfel

Djurrätt eller Djurfel är en utställning om djur och djurhantering i Sverige och i världen. Den är en uppföljning av Malmö Museers Hot Spot-utställning och TV4's Kalla Fakta-program, som våren 2008 avslöjade djurplågeriet av australiska merinofår för produktion av merinoull.  

Djurrätt eller Djurfel kan användas som en mini-utställning eller som arbetsmaterial i skolan för högstadium och gymnasium. Den är uppbyggd med faktatext, rikt illustrerad med foton och presenterar olika frågor som publiken interaktivt kan ta del av. Utöver djurskyddsproblemen för de australiska merinofåren behandlas också djurtransporter, slakt och djurhållning - både i Sverige och internationellt. Även kopplingen mellan våld mot djur och våld mot människor tas upp i utställningen.

För mer information kontakta: Katarina Lingehag-Ekholm, Malmö Museer, katarina.lingehag-ekholm@malmo.se, telefon 0734- 473528.

Senast ändrad: 2018-05-30 12:28