Publicerad 2014-09-30 10:11

Senast uppdaterad 2019-02-08 16:19

Akvariet på Malmö Museer

Foto: Jenny Eliasson/Malmö Museer

Välkommen till vårt akvarium. Upptäck djurens fantastiska sätt att hitta mat, gömma sig eller luras. Möt fiskar, reptiler, spindlar och andra kallblodiga djur öga mot öga.

Tokaygecko. Foto: Jesper Flygare/Malmö Museer

Se Nemo och hans vänner från korallreven, fiskar utan ögon och giftormen med världens längsta huggtänder.

Akvariet är uppdelat i tre avdelningar:

Våra vatten

Här finns allt du behöver veta om grodors förvandling och ålens väg till Sargassohavet. Varför kallas musslan ett levande reningsverk? Visste du att det simmar hajar och rockor i våra svenska vatten?

Unika och hotade miljöer

Allt liv i naturen är viktigt och värdefullt. Flera av djuren i Akvariet är extra speciella för deras naturliga hem håller på att förstöras.

Vad kan vi göra för att bevara djuren och miljön de lever i? Kom hit så får du veta mer!

Foto: Jenny Eliasson/Malmö Museer

Djurens fantastiska funktioner

Upptäck de roliga och smarta sätt fiskar och kräldjur använder för att överleva. Geckoödlan klättrar på glas. Stenfisken fiskar med ett eget metspö. Den ofarliga mjölksnoken ser ut som den giftiga korallormen. Hur går det till? Vilka djur hoppar högst, springer snabbast, är giftigast …? Välkommen hit för en upptäcktsfärd!

Dykare i akvariet

Se när Michael från SEA-U Marint Kunskapscenter rengör det största karet i vårt nya Akvarium! Sista onsdagen i varje månad kl. 10.30 dyker han upp, eller ner, beroende på hur man ser det.

Teckentolkad introduktion till Akvariet:

Nya bebisrockor på akvariet

Aktuellt oktober 2018: Se när de nya rockorna får komma ut i en av de publika akvarierna! Under våren har akvariets hona lagt inte mindre än 37 ägg och nu har de börjat kläckas.

Malmö Museers Akvarium

Museets Akvarium invigdes 1937. Det har nu byggts om helt och hållet och är dubbelt så stort än tidigare. Här visas en mångfald av djur och miljöer – allt från korallrev till tropisk regnskog och svensk insjö. Sammanlagt finns här 60 terrarier och akvarier.