Publicerad 2019-01-08 10:12

Senast uppdaterad 2019-04-17 13:08

Teknikens och Sjöfartens hus stängt

Teknikens och Sjöfartens hus, Malmö Museer, är stängt för ombyggnad. Bland annat byggs en ny entré, nya toaletter och ett kapprum. Huset planeras öppna igen i september 2019.

Foto: Andreas Rasmusson/Malmö Museer

Antalet besökare till huset har ökat under flera år och väntas öka ytterligare när Wisdome öppnar för publik under 2020. Därför byggs huset om för att klara belastningen, förbättra tillgängligheten och kunna erbjuda besökarna en bra vistelse i huset även fortsättningsvis.

I övrigt har Malmö Museer öppet som vanligt, det vill säga Slottsholmen inklusive Akvariet och Malmöhus slott har öppet, liksom Restaurang Wega.

Under våren och sommaren kommer museet att erbjuda aktiviteter och utställningar på slottets borggård, och delar av experimentariet Idéplaneten flyttar också till Slottsholmen. Utställningsperioden för Klara färdiga gå på Slottsholmen blir maj–september 2019.

Under hösten 2019 påbörjas sedan arbetet med själva domen som ingår i Wisdome-satsningen. Det innebär att hörsalen på Teknikens och Sjöfartens hus byggs om och blir en dom.