Publicerad 2020-03-13 12:35

Senast uppdaterad 2020-03-20 13:18

Så hanterar Malmö Museer risken för coronaviruset

Corona-virus.

Malmö Museer har öppet som vanligt. Vi tar spridningen av coronaviruset på allvar och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Förändringar kan komma att ske och vi uppdaterar denna information löpande. Informationen senast uppdaterad: 2020-03-16 klockan 11:00.

Beslut av regeringen

Regeringen har beslutat om ett förbud mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 500 personer, enligt rekommendation från Folkhälsomyndigheten. Detta som en åtgärd att minska spridningen av smitta av coronaviruset. Publika anläggningar såsom bibliotek, museer och badhus omfattas inte av förbudet, annat än när det gäller evenemang.

Vilka åtgärder gör Malmö Museer för att undvika smittspridning?

Vi stärker upp städ- och hygienrutiner för att säkerställa att du har en ren miljö att vistas i under ditt besök. Vi rengör löpande områden som är extra utsatta och ofta i kontakt med händer.

Vad ska jag tänka på när jag besöker er verksamhet?

Som besökare ska man följa de generella tipsen från Folkhälsomyndigheten:

• Stanna hemma om du är sjuk.
  • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten i minst 20 sekunder.
  • Undvik att röra ögon, näsa och mun.
  • Hosta och nys i armvecket, då hindrar du smitta från att spridas i din omgivning.
  • Tänk på att hålla avstånd till andra personer för att undvika smittspridning.

Kommer utställningen eller programpunkten som jag tänkt att besöka att bli av?

Utställningar, guidade visningar och andra aktiviteter på Malmö Museer fortsätter som planerat, tills det att något annat anges. Håll utkik i här på hemsidan för aktuell information.

Varför har Malmö Museer inte stängt med tanke på smittspridning?

Folkhälsomyndigheten rekommenderar Malmö stads verksamheter att inte göra några egna bedömningar, eller ta egna beslut i annan riktning än den nationella rekommendationen. Malmö stad följer händelseutvecklingen och analyserar hur en eventuell smittspridning kan påverka kommunal verksamhet. Kommunen gör förebyggande och förberedande åtgärder. Malmö stad utgår från ansvariga myndigheters bedömningar och rekommendationer.