Visningar och program

Malmö Museer erbjuder arrangemang och visningar av olika slag. På den här sidan hittar du de arrangemang som är öppna för allmänheten.

Om inget annat anges:

  • Programmen ingår i entréavgiften till Malmö Museer.
  • Ingen föranmälan men begränsat antal platser, först till kvarn. Om förbokning krävs står det angivet i texten.

Vårprogram 2020

Workshop: Bihotell och bivaxduk

Kommendanthuset 10 maj klockan 14-16. Fri entré!
Begränsat antal platser: 15 st.

Bygg ett bihotell och lär dig att tillverka egna bivaxdukar. Dagens vildbin har svårt att hitta någonstans att bo. Hjälp bina att hitta hem, bygg ett enkelt bihotell. Bivaxdukar är ett mer hållbart alternativ till plastfolie som kan användas om och om igen under många år. Ta gärna med en egen kökshandduk att göra bivaxduk av. Workshopen görs i samarbete med FRÖN.

Insektshotell. Foto: Colourbox

Insektshotell.

Antropocen ur ett fotografiskt perspektiv

Kommendanthuset 17 maj - INSTÄLLT

Föredrag om utställningen Antropocen utifrån ett fotografiskt och konstnärligt perspektiv. Föreläsare: Moa Petersén universitetslektor vid institutionen för kulturvetenskaper.

Fågelsånger med Capella Hospitalis

Slottsholmen, 24 maj - INSTÄLLT

Modeller och noveller

Modeller och noveller skjuts på framtiden på grund av nya policys hos Lunds universitet. Vi återkommer med nytt datum.

Samtal om hur bilden av framtiden, med förändrade ekosystem, höjning av havsnivån och torka, skildras i tre skönlitterära verk. Forskningen kan, genom avancerade datormodeller, på ett övergripande sätt berätta om hur växtlighet, djurliv, temperatur, nederbörd och torka kommer att se ut på olika platser i världen under de kommande hundra åren. Genom skönlitteraturen kan framtidens platser och människor, genom fantasins kraft, bli levande.

Antropocen - modeller och noveller

Uralkalis kaliumkarbonatgruva #4, Berezniki, Ryssland, 2017 Foto © Edward Burtynsky, courtesy Nicholas Metivier Gallery, Toronto / Flowers Gallery, London

Malmöurmakare

Föreningen De gamla urens vänner har valt att ställa in föreläsningen Malmöurmakare.

Visste du att det fanns mekaniska ur i Malmö redan på 1400-talet?Föredrag om klensmedernas tidiga verksamhet och urmakarna som tog vid därefter fram till 1900-talet. Föreläsare Staffan Sjunnesson, från De gamla urens vänner i Malmö, berättar om ett antal utvalda urmakare och ur som är representerade i ”Tick tack – en utställning om klockor och tid” som visas på Teknikens och Sjöfartens hus.

Tornur från Södra Sallerup kyrka

Tornur från Södra Sallerup kyrka

Senast ändrad: 2020-05-07 09:23