Visningar och program

Malmö Museer erbjuder arrangemang och visningar av olika slag. På den här sidan hittar du de arrangemang som är öppna för allmänheten. Krävs det att du förbokar så står det i texten.

Klimatförändringar betyder uppoffringar

Söndag 7 april 14:00, Slottsholmen
Föredrag. Staffan Schmidt, lektor vid Malmö Universitet, talar om hur vår livsstil och vår kultur utmanas av klimatförändringarna. Inför föreläsningen anordnar vi en enkel klurig skattjakt som lär både unga och gamla om klimatet och människans förändringar av ekosystemen. I slutet av utmaningen finns något klimatsmart och smarrigt för alla. 
I samarbete med Kunskapsklubben vid Folkuniversitetet.

Vid det här laget borde vi haft förmågan att flyga

Visningar tisdag 9 april 15:30 Akvariet, torsdag 11 april 15:30 Dioramorna, söndag 14 april 11:00 nordöstra kanontornet. Samling i entrén. Begränsat antal platser, först till kvarn.

En serie performativa visningar med konstnären Nanna Ylönen. Vi tittar på de dåtida och de nutida funktionerna av museibyggnaden på Slottsholmen. Bland annat utifrån ryska kosmismens ideer kring museets roll i samhället. Nanna Ylönen slutför sina masterstudier vid Konsthögskolan i Malmö och visningarna är en del av hennes examensarbete. Visningarna vänder sig till en vuxen publik.

Sticklingbytardag

Söndag 14 april 12:00–16:00, Slottsholmen i Borgstugan

Stickling.

 

Ha era sticklingar redo för här kommer museets stora sticklingbytardag! Lika många sticklingar du har med dig kan du byta mot andra, dock max 10 stycken. Sticklingarna ska vara märkta med växtens namn samt ha utvecklat rötter och vara planterad i en enkel kruka. Inlämning av sticklingar 12:00–13:00. Byte av sticklingar 13:30–16:00.

Swing - en dansant historia

Söndag 28 april 13:00, Slottsholmen
Välkommen till en 90 minuters workshop där danssteg varvas med berättande, film och grammofonmusik. Tillsammans med de två artisterna LinaMaria och Jerry, som även driver Teater Trassel, dansar vi oss igenom 1900-talets första hälft. Vi landar i 30-talets USA där vi får prova på den coola pardansen Lindy hop. Bekväma skor för inomhusbruk rekommenderas.

Fladdermusvandring vid slottet

Onsdag 8 maj samt 15 maj 18:00, Slottsholmen
Titta på fladdermöss vid Malmöhus slott med fladdermusexpert Espen Jensen! Vi samlas på restaurang Wega som håller extra öppet. Där får vi veta mer om våra flygande vänner innan vi går ut i vårkvällen och letar med ficklampor och detektorer som tillhandahålls på plats. Biljetter delas ut i museets entré från 16.30 båda dagarna. Begränsat antal platser, först till kvarn!

Fladdermus

Malmö Museers fönsterrenoveringsdag

Söndag 26 maj 12:00–16:00, Slottsholmen
Att renovera äldre originalfönster har många fördelar; både estetiska, hantverksmässiga och energibesparande. Fönsterhantverkare finns på plats på Borggården för att visa och svara på frågor. Klockan 14 föreläser museets byggnadsantikvarier om gamla fönsters kulturhistoriska värde.

Gamla fönster

Foto: Olof Martinsson

Fågelvandring i Slottsparken

Söndag 2 juni 14:00, samling på Slottsholmen
I början av juni sjunger fåglarna för fullt och den passionerade fågelskådaren Jalle Lorensson tar oss med ut och förklarar vilka fantastiska fåglar som finns i våra parker.
Max antal deltagare 25. Biljetter lämnas ut i entrén kl 13.30.

Sommarvisningar av Malmöhus slott

26 juni–1 september, onsdag–söndag, Slottsholmen
Vill du veta mer om slottets brokiga historia? Välkommen att följa med på en visning!
13:00 på svenska, 15:00 på engelska/In English.

Sommarscen Malmö

Vecka 29, 30 och 31 2019, Borggården
I år gästar Sommarscen Malmö slottets Borggård under tre veckor. Mer info kommer under våren att läggas ut på bland annat www.sommarscen.se.

Senast ändrad: 2019-04-18 10:45