Fotboll är livet?

Böcker för dig som är läsvan

Huvudbildfotbollarlivet

Fotboll kan vara så mycket. Ibland är det en kul hobby. För vissa blir det livsviktigt. För några få blir det en passion, viktigare än livet själv. Och ju viktigare den blir, desto större blir förlusten om det otänkbara faktiskt händer en dag – att fotboll inte är så kul längre...

 1. Fotboll är världens mest populära sport. I den här boken får du veta det mesta om fotboll. Du får lära dig vilken utrustning du behöver, hur en träning kan gå till, hur spelplanen ser ut och hur en match går till. Vidare får du läsa om olika typer av skott, finter och målgester. Dessutom finns roliga fakta, och så berättar några unga spelare om vad som är det bästa med just fotboll. Faktabok.

  Bokomslag
 2. Jake ska få chansen att provspela för Uniteds pojklag. Att säga att han är nervös är ingen överdrift. Han har redan testat för två klubbar, och fått höra samma sak – du är bra, men för kort! Pappa tar med honom till biblioteket, och i olika böcker kan de läsa om spelare som varit korta, men ändå vunnit allt från ligacupen till VM. Längden ska inte vara något hinder! En annan sak som kanske kan trassla till det är att Jake hejar på City – United är deras ärkerivaler. Hur skulle det kännas att spela i en United-tröja på riktigt?

  Läs som Bok

  Bokomslag
 3. Emma har börjat spela fotboll. Det går bra och hon får beröm. Själv tycker hon att det är svårt, inte minst att förstå allt som Lasse, deras tränare, skriker åt dem. Med i laget är också Felicia. Hon är tyst och tillbakadragen och verkar dölja något. Emma har mycket annat än fotboll att tänka på också. Är hon verkligen kär i Petrus och varför är bästa kompisen Sara så dum mot Andreas?

  Läs som bok | E-bok

  Bokomslag
 4. Wille är 11 år, och börjar tröttna på fotboll. Särskilt tråkigt är det när Christian bara är taskig hela tiden. Samtidigt tycker han synd om den bråkige Christian med sin stränga pappa. Får Wille välja spelar han helst schack. När klassen gör uppror mot en dum lärare och får med Moa i fotbollslaget inför fyrornas turnering händer plötsligt något med laget. Och kanske kan Willes intresse för schack plötsligt komma till nytta även på fotbollsplanen?

  Läs som Bok | Talbok (Daisy)

  Bokomslag
 5. Lovisas mamma tycker så mycket. Ska inte Lovisa byta skola? Eller kanske börja spela cello? För att komma undan börjar Lovisa spela fotboll. Det visar sig vara hur roligt som helst, även om det är svårt. Fast det går fort att bli bra. Eller i varje fall lite bra. Men Lovias bästis Tussan gillar inte fotboll. Hon blir avundsjuk på både fotbollen och de nya kompisarna Lovisa får. Kommer vänskapen att överleva? Och kommer Lovias klubb Råinge BK att kunna slå Stenberga?

  Läs som Bok

  Bokomslag
 6. Lundeby IK kan inte ställa upp i bya-derbyt. Tom och Teddy ska vara bortresta, och då har de inte fullt lag. Först blir killarna väldigt besvikna, men sedan bestämmer sig Sebbe och Linusför att inte ge upp så lätt. De hittar en nyinflyttad kille, som gärna vill vara med. Men fortfarande fattas det en…Men så flyttar F. Ljungberg in i Sebbes grannhus, och Sebbe tror att det är fotbollsproffset. Nog måste väl Fredrik Ljungberg kunna ställa upp för byn?

  Bokomslag
 7. En e-bok för dig som aldrig får nog av rekord och fakta på längden och tvären. Här samsas knäppigheter och trivialiteter med sådan man absolut måste ha koll på.

  Läs som E-bok

  Bokomslag
 8. Melker har precis flyttat till Mållösa, en liten by i Småland. Maja har bott där hela sitt liv. I Mållösa har man som tradition att reta upp sig på de odrägliga mallgrodorna i grannbyn Segerrike. Och nu har Segerrikes elever verkligen förolämpat eleverna i Mållösa. Läge för hämnd! Maja tycker att de ska ta revansch genom att utmana dem på en fotbollsmatch. Problemet är att de inte har något fotbollslag och det är inte lätt att få alla att ställa upp. Och varför vill inte Melker vara med, fastän han är så bra på fotboll?  

  Läs som Bok | Talbok (Daisy)

  Bokomslag
 9. Martin spelar fotboll. Den nya tränaren Robban ger alla i laget varsin bok – fotbollsboken. I den vill Robban att alla spelarna ska skriva om sin träning och sina mål. Men Martin tänker mest på annat. Mest på Kassandra. Och på att fotbollen inte är lika kul som förr. Robban vill att de som är bäst ska spela mest. Och så lär han ut Robbans hemliga rövartrix. Om man aldrig ramlar får man aldrig straff! Så Martin skriver om det han tänker på. Och gör allt för att lära känna Kassandra.

  Bokomslag
 10. Biljana är 12 år, lagkapten och back i Östmora FK. Just idag är hon nervös – de ska möta Äppelhöjden, som inte bara är otrevliga och snobbiga, utan dessutom sjukt bra på överstegsfinter. Men när hon får syn på Emma känns det bättre. Emma är också back, och hon och Biljana har varit vänner sedan de var små. De känner varandra utan och innan. Eller gör de det? Det är vad Biljana funderar på när hon får veta att Emma pratar skit bakom ryggen på henne. Micke, fotbollstränaren, uppmanar Biljana att säga ifrån och inte låta Emma bestämma, men Biljana har svårt att säga nej. Det finn en till bok om Biljana: Biljana är inte kär. Den handlar också en hel del om fotboll

  Bokomslag
 11. ”Finns det nån fotboll i er ska jag plocka fram den”, lovar Bagarn Olsson, en före detta landslagsspelare som flyttat söderut och ska ta hand om juniorerna i Åshöjdens bollklubb. Hittills har laget legat långt ner i division fem, men under Bagarns ledning börjar det hända saker. Halvbröderna Jorma och Edward tycker det är roligt och blir snabbt bättre, men några av de äldre spelarna gillar inte Bagarn och hans nya hårda träning. Kan Jorma och Edward se till att Bagarn får stannar kvar som tränare för laget?

  Bokomslag
 12. Här guidar Lovisa (från böckerna om Råninge BK) dig i allt du behöver och vill veta om fotboll: spelet, laget och proffsens bästa knep. Du får veta massor om teknik, utrustning, övningar och regler, och läsa Lovisas egna tankar. Du får också träffa Josefin Öqvist, Hedvig Lindahl, Caroline Seger och Jane Törnqvist från landslaget, som berättar om sina bästa knep och ger tips på hur man räddar, spelar försvar, nickar, dribblar och anfaller.

  Läs som Bok

  Bokomslag
 13. Larserik är en av killarna i Bråberga IF:s elitpojklag. De sliter för att kvalificera sig till Nordic Cup, och det går ju bra så länge motståndarna förmodligen är bättre på knyppling än markering, men snart blir motståndet tuffare. Larserik spelar med nummer 10 på ryggen, samma nummer som hans pappa en gång spelade med. Det var Larseriks pappa som lärde honom att skjuta på droppande boll, något som har imponerat på många. Men pappa finns inte kvar. Larseriks tänker på det som något svart och tungt, det som han aldrig kan springa ifrån. Han är rädd att andra som står honom riktigt nära också kommer att försvinna. Kärleken till Linda blir därför allt annat än enkel.

  Läs som Bok | E-bok

  Bokomslag
 14. ”Spela på ytan!” Så skrek tränaren Johnny hela tiden. Fotboll handlar om nästa steg och om att veta var medspelaren är när passningen når fram, inte när den slås. Det vet Micke och Johan. De hoppas bli proffs någon gång, men nu är det sommarlov mellan åttan och nian. Det är Gothia Cup och det gäller att vinna. Micke är stjärnan, Johan är lagets kapten och kanske får de ett kontrakt med en storklubb efter Gothia Cup.

  Läs som Bok | E-bok | Ljudbok (CD)

  Bokomslag
 15. Deo och hans kompisar spelar fotboll när soldaterna invaderar deras by i Zimbabwe. En fotboll är det enda Deo får med sig när han och han bror Innocent måste fly. Byn där de bor attackeras av soldater som misshandlar och dödar invånarna. Deras mamma och morfar finns inte mer. Innocent förstår inte riktigt vad som händer. Han lever för att kunna lyssna på sin radio. Deo lever för sin bror – och för fotbollen. Kommer bröderna att lyckas fly – och vad väntar dem i så fall i det nya landet Sydafrika?

  Läs som Bok

  Bokomslag
 16. När Martin är 9 år ser han en dokumentär om fotbollslagets Ajax akademi, dit unga killar kommer och tränar. Han inser att fotbollsproffs inte bara är något man råkar bli – man måste jobba för det. Och det gör Martin. Han bestämmer sig för att träna minst tre timmar varje dag. Han sätter höga mål: han ska spela i Allsvenskan när han är 14, och vara proffs i Italien när han är 16. Nioåringen sätter igång… och tränar varje dag, i fyra år. Och visst det ger resultat. Han kommer verkligen till Italien. Men där är det inte en dröm som blir sann, det är början på en mardröm.

  Läs som Bok

  Bokomslag