Framtiden

Huvudbildframtiden

Är framtiden ljus eller mörk? Har jorden blivit en soptipp, ett slagfält eller ett paradis? Ingen vet men många läser böcker om det. Här hittar du som är läsvan böcker på temat framtiden.

 1. En planet i mitt huvud

  av Sally Gardner

  Standish bor med sin farfar i Zon 7. Hans föräldrar är försvunna sedan länge – de vägrade lyda regimen i möderneslandet. En dag är också Standish bästa vän Hector borta, och livet blir meningslöst. Om inte bollen hade flugit över muren den där dagen, om inte Hector hämtat tillbaka den, om inte... Standish bestämmer sig för att ta reda på vad som hänt Hector, och vad som finns på andra sidan muren…

  Läs som Bok | E-bok | Talbok (Daisy)

  Bokomslag
 2. Sätt mig i brand

  av Tahereh Mafi

  När Juliette vaknar vet hon att hon just överlevt en pistolkula i bröstet. Warner räddade hennes liv. Warners far höll i pistolen. Men hon vet inte om rebellerna är besegrade eller om Adam eller ens någon av hennes vänner fortfarande lever.Vid hennes sida finns Warner. Warner, överbefälhavaren. Nu vill han slåss vid hennes sida mot Återetablissemanget, och krossa skräckväldet. Men är det verkligen det enda han vill med henne?

  Läs som Bok

  Bokomslag
 3. En sekund i taget

  av Sofia Nordin

  Hedvig flyr. Hon springer nerför trapporna fast det inte finns någon som skulle kunna jaga henne. Det finns faktiskt ingen. Alla är döda, mamma, pappa och lillebror Ludvig är död. På gatorna ligger det döda människor överallt. En färgglad spade i en sandlåda skriker att ingen mer någonsin kommer att leka med den. Hedvig fattar att hon måste försöka överleva. Skolan har en undervisningsgård med djur en bit utanför stan. Kan hon ta sig dit? Kan hon överleva där?

  Läs som Bok | E-bok | Talbok (Daisy)

  Bokomslag
 4. Hungerspelen

  av Suzanne Collins

  Varje år lottas två ungdomar mellan tolv och arton fram från varje distrikt för att delta i Hungerspelen. Det är årets största mediehändelse, och allt direktsänds. Varje år konstrueras en ny spelplats där de släpps ut. Men bara den som överlever får åka hem! Katnis älskar sin lillasyster Prim över allt annat, och försöker skydda henne från allt hemskt i distrikt tolv. Men mot Hungerspelen har hon inget skydd. Det namn som dras i lottningen i distrikt tolv är Primrose Everdeen, och Katniss ser ingen annan utväg än att själv ta Prims plats i spelen...

  Läs som Bok | E-bok | Ljudbok (CD)

  Bokomslag
 5. Uttagningen

  av Maths Claesson

  Linux Svenssons högsta önskan är att bli rymdpilot. Men hans pappa säger åt Linux att sluta drömma. Och när blir Linux underkänd på slutprovet i matte känns drömmen oändligt avlägsen. Linux får reda på att en unik uttagning ska hållas på Gröna Lund i Stockholm. En uttagning där vinnaren blir Sveriges rymdambassadör. De hårda testerna kräver styrka, smidighet och uthållighet, samt att man kan allt om rymden. Och de kräver att man är riktigt bra på matte…

  Bokomslag
 6. Vren: De glömda rummen

  av Lotta Olivecrona

  15-åringa Anya är på väg hem från skolan när hon tvärstannar. Där ligger en vren, svårt skadad, med öppen mun och läpparna uppdragna över sina rakbladsvassa tänder. Vrenerna är varelser som blivit kvar på jorden efter krig med andra civilisationer i universum. De kallas mördarslavar, och är väldigt värdefulla. Anya har aldrig sett en vren förut, hon vet bara att de är livsfarliga. Men inte kan hon väl bara lämna honom att dö?

  Läs som Bok | E-bok | Ljudbok (CD)

  Bokomslag
 7. Som om hösten kom på sommaren

  av Jan Henrik Nielsen

  Nanna och Fride bor i en bunker, som deras farfar byggt under sommarstugan, med sin pappa. De har inte varit utomhus sedan en fruktansvärd sjukdom dödade nästan allt liv på jorden.
  När deras pappa blir sjuk tvingas de lämna sitt gömställe. De måste ta sig in till staden och leta efter medicin och mat. Staden ligger öde och stilla, tom på liv och människor. Eller… är den kanske inte helt tom?

  Läs som BokTalbok (Daisy)  

  Bokomslag
 8. Blå tråd

  av Lois Lowry

  Kira växer upp i ett samhälle där alla är rädda. Tillit mellan människor är sedan länge borta. När Kiras mamma dör är hon ensam kvar. Hon har ett missbildat ben och därför vill byborna fördriva henne. Men hon har också en gåva – hon kan brodera fram berättelser. Kira har tur och får jobb som sömmerska hos Väktarnas råd. Hon får ett nytt bekvämt liv med nya vänner, men samtidigt växer sanningen om samhället fram allt tydligare. Och sanningen är inte vacker…

  Läs som Bok | E-bok | Talbok (Daisy)

  Bokomslag

Brödtext