Höst

Bild på barn som tittar på en groda som ligger i vuxens hand

Nu är hösten här. Passa på att njuta av ljuset så länge det varar och bege dig på upptäcksfärd i skogen! Titta på naturen, plocka en ovanlig svamp, eller spana på alla djur som bor där. Här hittar du tips på bra böcker som handlar både om djur, natur eller helt enkelt bara ger dig lite höstkänsla.

 1. Räkna med naturen

  av Emma Adbåge

  Gå ut och använd skogen som din mattelärare! I den här boken finns roliga lekar och tävlingar som du kan göra utomhus. Ta med dina kompisar eller öva själv! Du kan använda pinnar, stenar, djur och snö i dina matte-experiment.

  Läs som Bok

  Bokomslag
 2. Känn igen 25 svampar och bär

  av Björn Bergenholtz

  Känner du igen en flugsvamp? Vet du skillnaden mellan en kantarell och en trattkantarell? Hur ser ett tranbär ut? Här lär du dig att känna igen de vanligaste svamparna och bären. Inte några, och inte heller jättemånga, men alldeles tillräckligt många för att du ska känna dig riktigt duktig. 25 stycken!

  Läs som Bok

  Bokomslag
 3. Sent i november

  av Tove Jansson

  Det är höst i Mumindalen. Det regnar och ruskar och sommaren känns långt borta. Ingen i muminfamiljen verkar vara hemma men, in flyttar ändå Filifjonkan, Hemulen, Mymlan, Onkelskrutt och den lilla homsan Toft. Tillsammans söker de värme och lugn i höstmörkret. Medan stormarna yr och den första snön faller försöker de närma sig varandra i sina olikheter...

  Läs som Bok | Talbok (Daisy)

  Bokomslag
 4. I trädgården är buskarna fulla av bär och träden tunga av frukt. Hösten har kommit och både Måns och Mari går i skolan nu. På lördagarna är det fullt med stånd på torget där det säljs grönsaker och potatis. Kvällarna blir mörkare och dagarna kallare. Följ med Måns och Mari och se vad de hittar på när det är höst och se vad som händer i naturen.

  Läs som Bok | E-bok

  Bokomslag
 5. Djuren i skogen

  av Sarah Sheppard

  Följ med ut skogen och hälsa på några vilda djurfamiljer. Hur bor egentligen en ekorre? Hur ser en myrstack ut inuti? Vart ska igelkotten flytta och varför sover paddan med sina fiender?

  Läs som Bok

  bokomslag
 6. Nalle Brunos höst

  av Gunilla Ingves

  Det är höst, och på marken ligger högar av gyllengula höstlöv. Hösten är den tiden på året då man kan skörda i trädgården. Nalle Bruno och Majsan plockar solrosfrön som kommer att bli god mat till småfåglarna i vinter. De plockar äpplen som blir härlig äppelpaj, tar upp potatis och lagar god soppa på den stora pumpan. Men man får ju inte glömma att leka och lövhögar är perfekta att hoppa i!

  Läs som Bok |

  Bokomslag
 7. Stora höstboken

  av Rotraut Susanne Berner 

  Hösten är här! Många är på väg ut i det vackra höstvädret i trädgården, på bondgården, på torget i parken eller på gatorna. Det blir musik och dans på den stora höstfesten och barnen inviger sin nya förskola med en rolig lyktparad. Rotraut Susanne Berner berättar och illustrerar humoristiskt många små historier om allt som kan hända en sådan härlig höstdag.

  Läs som Bok

  Bokomslag