Jag är kär!

Böcker för dig som är läsvan

Huvudbildhjärtan

Det har skrivits tusen och åter tusen ord och böcker om kärlek. Den där känslan, som kan drabba oss som en blixt eller komma krypande som en skugga. Känslan som tar luften ur oss, och förnuftet, som bara lämnar plats för en tanke: Jag är kär! Här är några bra böcker om just den känslan!

 1. WIIIII! Nikki har KÄRKRAMP och Brandon har bjudit ut henne på Crazy Burger! Men så börjar den där MacKenzie flirta som en galning med Brandon. Tänk om han blir intresserad av henne... PANIK! Snart är det dessutom bal. Vilken MARDRÖM om Brandon går på balen med APAN MacKenzie..

  Bokomslag
 2. Andreas är kär i Alicia. De brukar gå tillsammans till skolan, och då pratar de om allt och skrattar. Men i skolan är Alicia en annan, någon som inte ser honom. Varför beter hon sig så? Kan hon känna likadant som honom ändå?

  Läs som: bok | ebok |talbok (Daisy)

  Bokomslag
 3. Tilda har en hemlig och en ohemlig önskelista. Den ohemliga handlar om dansmattor och glitternagellack. Men den hemliga listan är något annat. Först på den står: Att bli ihop med Samin. För Tilda är kär. I gulliga Samin, som rider hennes ponny. Men det är inte alltid lätt att vara kär. Särskilt inte i någon som är yngre. Och särskilt inte när det verkar som om han är ihop med någon annan.

  Läs som: bok | talbok (Daisy)

  Bokomslag
 4. Adam har börjat i en ny klass, och det är lite pirrigt. Men han får snabbt en ny vän, Alexander. En kväll är det klassfest, och alla leker Ryska posten. Adam som inte vet hur man gör när det blir ”långtradare” hamnar tillsammans med Eva, en av tjejerna i klassen. Det är nervöst men går faktiskt bra. När Adam lite senare går på sin första gitarrlektion är Eva där, och det visar sig att de ska spela tillsammans. Alla tror att Adam och Eva är ihop, men de är ju bara kompisar! Eller hur är det egentligen?

  Läs som: bok | ebok | talbok (Daisy)

  Bokomslag
 5. Amor, den lilla knubbiga kärleksguden med pilbågen, har siktat väldigt dåligt. Det verkar nämligen som att Artur blivit kär i Tammi! Hon är världens sötaste och roligaste, men hon går ju bara i trean. Och så är hon Arturs lillasysters bästis. Det ställer till problem för Artur. Kan man vara kär i någon som är yngre? Och hur ska man veta om den man är kär i gillar en tillbaka? Kan man rent av få kärleken att sluta?

  Läs som: bok | ebok

  Bokomslag
 6. Lou är 12 år och bor med sin småknasiga mamma och en katt i en lägenhet i Paris. Mamman försöker skriva på en bok, men spelar hellre Tv-spel. Lou älskar kläder men hatar mode, så hon syr alla sina kläder själv. Hon har en bästis som heter Mina, och så är hon hemligt kär i Tristan, den söta killen med gitarren i huset mittemot. Lou brukar spionera på honom, med kikare, från lägenhetens terrass. Och en dag ringer det på dörren…

  Läs som: bok | talbok (Daisy)

  Bokomslag
 7. Linnea och Vanessa är bästisar. De pratar om den nya killen som ska börja i klassen: Vilmer. Han måste vara jättesöt, tror de. V som i Vilmer. V som i Världens sötaste. Linnea känner sig kär redan innan hon träffat honom. Det pirrar ända ut i tårna. Men varför tar Vanessa på sig mascara den dagen Vilmer ska börja? Tänk om hon också blir kär i Vilmer?

  Läs som: bok | ebok | talbok (Daisy)

  Bokomslag
 8. Steve bor i Salem med sin mamma. Han går i skolan, rappar med Ramin och hänger med Henning som pratar jämt. Och så trånar han efter Vera, som har den vackraste nacke han sett. Steve drömmer om att göra något galet så att hon ska se honom, kasta sig raklång i en vattenpöl till exempel. Han får hjälp av Veras kompis Mona att ordna en dejt, men Vera dyker inte upp. Över huvud taget går inget riktigt som Steve tänkt sig.

  Läs som: bok | talbok (Daisy)

  Bokomslag
 9. Majken är trött på att känna sig töntig och fel. Mest är hon trött på bästisen Tessan, som bara vill snacka killar och som fräser åt henne stup i kvarten. För att slippa vara den enda utan pojkvän sluter Majken en pakt med Ivan. De ska låtsas vara ihop så att Majkens kompisar tycker att hon är normal. Men hur låtsas man vara ihop? Hur får man det att verka vara på riktigt? Och tänk om det plötsligt börjar pirra lite?

  Läs som: bok | ebok |talbok (Daisy)

  Bokomslag
 10. På skolan tillhör Sophie Stein innegänget. Hon har världens underbaraste pojkvän och två bästa väninnor. Så hur kommer det sig då att hon fantiserar om Robin Murphy? Han som är klassens värsta tönt, den fulaste, mest menlösa person man kan föreställa sig. Killen som har ett efternamn som har blivit ett skällsord på skolan. När jullovet kommer reser alla vännerna bort men Sophie är ensam kvar i stan. Hon går på café och tecknar, shoppar och går till konstmuseet. På museet händer något oväntat.

  Läs som: bok | talbok (Daisy)

  Bokomslag
 11. Robin tror knappt att det är sant. Från att ha varit skolans tönt och idiot är han nu tillsammans med Sophie. De har mycket gemensamt, framförallt lusten att teckna och intresset för konst. De har samma humor och trivs otroligt bra tillsammans. Men när Robin inser priset som Sophie får betala för att vara tillsammans med honom vet han inte längre om det är värt det.

  Läs som: bok | talbok (Daisy)

  Bokomslag
 12. Amanda ska snart fylla 14 år. Hon är kär i David, killen som har börjat i parallellklassen. När Amanda ser på honom blir hennes kropp stel och hennes tunga sladdrig. Hon är så kär! När de dansar på midsommarafton blir hon alldeles yr. Hjärtat bultar i bröstet, det är som om det knappt får plats därinne i bröstkorgen. Och det visar sig att det får det faktiskt inte – Amandas hjärta är för stort. Hon måste få ett nytt. Kommer hon att överleva? Och kommer kärleken att överleva?

  Läs som: bok | ebok | talbok (Daisy)

  Bokomslag
 13. Pappersstäder 

  av John Green

  Quentin, kallad Q, har bott granne med Margo i hela sitt liv. Bandet har varit uttöjt och sladdrigt i flera år, men en kväll tajtas det till. Margo klättrar in genom hans fönster, och övertalar Q att följa med ut på en turné – i hämnd. Efter deras natt tillsammans försvinner Margo. Hon har varit borta förut, men tiden går, och hon kommer inte tillbaka. Q känner hur det rycker i bandet. Han har en uppgift, han måste vara utvald, av henne, av den fantastiska Margo. De ledtrådar hon lämnat talar högt till honom: ”hitta mig!”. Q blir besatt av jakten på Margo. Men vem är det egentligen han letar efter?

  Läs som Bok | E-bok

  Bokomslag