Odlingsdags!

Huvudbildodlingsdags

Solen skiner, fåglarna kvittrar och ute håller naturen på att explodera. Dags att sätta på sig trädgårdshandskarna och bege sig ut i trädgården, kolonilotten eller på balkongen för att odla! Här hittar du användbara och nyttiga tips för ett lyckat resultat!

 1. Gillar du att odla? Här hittar du tips på hur du själv kan odla fram frön, sticklingar, blomsterlökar, prydnadsgräs och mycket annat. Skörda dina egna citrusfrukter, kiwis, avokados, paprikor, ärtor och bönor! Det är bara att kavla upp ärmarna och sätta igång!

  Läs som Bok

  Bokomslag
 2. Odla steg för steg

  av Clara Lidström och Annakarin Nyberg

  Gillar du att odla? Eller har du aldrig provat men är nyfiken? Här får du lära dig allt du behöver. Hur du fixar en fin kruka, hur du odlar tomater och solrosor och en massa annat.
  Allt kan du göra själv eller med en kompis. Vuxna får bara vara med om du själv vill det.

  Läs som Bok

  Bokomslag
 3. Castor odlar

  av Lars Klinting

  De båda bäverkompisarna Castor och Fritte har bestämt sig för att odla bönor. Innan bönorna planteras måste de läggas i blöt. Sedan är det bara att tålmodigt vänta på resultat...Snart har de både blommor och blad, en smaskig middag och nya frön att plantera! Allt som behövdes var ett par krukor, en skvätt vatten, jord och lite tålamod.

  Läs som Bok

  Bokomslag
 4. Odla med Tuva

  av Sofie Hjorth

  Man behöver inte ha en kolonilott eller trädgård för att kunna odla, det går precis lika bra att odla hemma på fönsterbrädan! Och det behöver heller inte alls vara svårt. Tuva och hennes två marsvin Bullen och Semlan visar hur lätt det kan vara och lär dig samtidigt en massa rolig och intressant fakta om bland annat allemansrätten, berättelsen om årstiderna och hur man enkelt binder en midsommarkrans.

  Läs som Bok

  Bokomslag
 5. Känn igen 25 träd och buskar

  av Björn Bergenholtz

  Vad är ett träd och vad är en buske och hur känner man igen vad som är vad? Om man tittar lite närmare på detaljerna så behöver det inte vara så svårt. I denna pedagogiska bok lär du dig snabbt hur du enkelt känner igen blad, frukter, nötter, kottar och frukter på 25 olika buskar och träd. Det är bara att ge sig ut och leta!

  Läs som Bok

  Bokomslag
 6. Känn igen 25 blommor

  av Björn Bergholtz

  I Sverige finns det otroligt många olika sorters blommor. Hur ska  man någonsin kunna lära sig namnet på alla? I Känn igen 25 blommor får du lära dig namnet på alldeles lagom många, närmare bestämt 25.  Från vårens första vitsippa och tussilago till gökärt och kärringtand, vad som skiljer dem åt och annan intressant och rolig fakta.

  Läs som Bok

  Bokomslag
 7. Följ med Linnea och den pensionerade trädgårdsmästaren Blomkvist till Frankrike och Giverny till konstnären Monets trädgård. Här får de uppleva hans konst och hans underbara trädgård. Blomkvist vet nästan allt om växter och det verkar det som om Monet också gjorde, för ju längre han bodde i sin trädgård, ju finare blev den. Så småningom började han även använda trädgården i sina tavlor. Boken finns även som animerad film.

  Läs som Bok

  Bokomslag
 8. Följ med Maja till trädgårdslandet och njut av 24 olika kända och mindre kända visor med växter, natur och trädgård som tema!

  Låna som CD

  Cdomslag