Regnbågsböcker för barn

Huvudbildregnbågsböcker

Nyfiken på böcker med innehåll som bryter mot traditionella normer? Här tipsar vi om barnböcker med hbtq-tema.

 1. Pappa, pappa och jag

  av Juliette Parachini-Deny

  Klas och Tarik hittar ett övergivet fågelbo med ett ägg i på eken där de brukar vila efter sin flygtur. De blir stormförtjusta. De vill också få en bebis. De vakar över ägget tills hens föräldrar kommer tillbaka. Men de kommer aldrig…En bilderbok med charmiga bilder och enkelt språk. Från cirka 3 år och uppåt.

  Läs som Bok

  Bokomslag
 2. Kim och Skrutten

  av Karin Frimodig

  "Kims mamma och hennes tjej Cicci säger att de har något spännande att berätta.-Är det något jag ska få?-ja, säger mamma.-Är det något man kan leka med?-Ja, men inte än, säger Cicci.-Kan man kasta den?-Nej,det kan man nog inte, säger mamma."Kim är jätteglad för att hon ska få ett syskon. Men hur länge ska man behöva vänta på Skrutten egentligen? Från cirka 3 år och uppåt.

  Läs som Bok

  Bokomslag
 3. Djurfiket

  av Camilla Ceder

  Sally älskar djur och idag har hon tur. Sally, Nadja och Nadjas hund ska gå och fika. Men de upptäcker att hundar inte är välkomna på stans caféer, och bestämmer sig för att öppna ett café där alla djur är välkomna. Sally har en lillebror som Nadja vill vara med och Nadja har en hund som Sally vill vara med. Att man kan bli avundsjuk på vad andra har är det säkert många som känner igen sig i. Det är lika lätt att identifiera sig med Sally som med Nadja. Och det görs inte någon större grej av att Nadja har två mammor. Fina illustrationer i retrostil. Från cirka 6 år och uppåt.

  Bokomslag
 4. Ebbe och ägget

  av Petra Nilsson

  Ebbe är fyra år. Han vill ha en orm. Mamma vill ha en bebis. Bilderboken berättar på ett lustfyllt sätt om hur Ebbes mamma får bebisfrön av en donator och hur det går till när bebisfrön och ägg doneras. En härlig berättelse om hur en familj kommer till och bok med riktigt roliga bilder. Min personliga favoritbild är bilden på olika män som står i kö för att donera sina spermier. Från cirka 3 år och uppåt.

  Läs som Bok

  Bokomslag
 5. Typ jättekär liksom

  av Lotta Löfgren-Mårtenson

  Emma och Jonna har alltid varit bästisar. Men när Jonna avslöjar att hon är kär i Emma förändras allt. Vad händer nu? Emma är väl inte kär i Jonna? Eller? Hon är väl kär i Anders? Kan man fortfarande vara vänner när den ena är kär i den andra? Eller är allt förlorat? Och så måste hunden Betsy åka in till djursjukhuset och kanske aldrig komma tillbaka... Det här är en bok som handlar och vänskap, kärlek och ensamhet. Om att våga vara den man är. Från cirka 9 år och uppåt.

  Läs som Bok

  Bokomslag
 6. Det är dags för prinsessan att gifta sig, och prinsar från hela världen samlas. Korta prinsar med små musögon och långa prinsar med elefantöron. Prinsar bleka som lakan och prinsar svarta som natten. Prinsessan är inte intresserad. Men när den goda fen kommer på sin vita enhörning blir det kärlek vid första ögonkastet, och sen lever de lyckliga i alla sina dagar. ”Att skaffa barn var lite svårt, men inte värre än att det gick”. Rolig text med charmiga bilder från cirka 5 år och uppåt.

  Läs som Bok

  Bokomslag