Spännande i Skåne!

Böcker för dig som är läsvan

Huvudbild Spännande i Skåne

Skåne – soligt och snällt eller ruggigt och ruskigt? I de här böckerna visar Skåne sina sensationellt spännande sidor!

 1. Glasbarnen

  Kristina Ohlsson

  Billies pappa har dött, och Billes mamma vill flytta. Trots att Billie helst vill stanna kvar i Kristianstad köper hennes mamma ett hus. Huset är inte speciellt välkomnande. De förra ägarna har lämnat kvar alla sina saker, och snart börjar det hända mystiska saker. Saker flyttar på sig, taklampan i vardagsrummet vajar. Det känns som om huset vill bli av med dem. Billie förstår att hon och hennes mamma snabbt måste därifrån om de ska komma undan med livet i behåll.

  Läs som Bok | E-bok | Talbok (Daisy)

  Bokomslag
 2. Hemlig last

  av Suzanne Mortensen

  Cykeltjuvar härjar i Åhus! Svana och Svante har höstlov, så de kan hjälpa Clara Dickens att följa ledtrådar och förhöra viktiga vittnen. Kan den jobbiga typen som säljer larm och som besöker oroliga husägare vara inblandad? Heta tips leder åt ett oväntat håll – är det tjuvarnas gömställe eller bara ett villospår?

  Läs som Bok | E-bok

  Bokomslag
 3. Vrakgods

  Isabelle Halvarsson

  Axel är föräldralös, men får bo hos Fiskar-Maja i ett skjul vid havet. De är fattiga, som de flesta var på 1700-talet, men har det ändå rätt okej. En sen kväll stöter Axel ihop med några skumma män. Han förstår att de är vrakplundrare, som tänder eldar längs kusten för att lura skepp att gå på grund. Ska Axel hinna till länsman i tid?

  Läs som Bok | Talbok (Daisy)

  Bokomslag
 4. Det mystiska huset

  av Petter Lidbeck

  Vilka är det som klampar omkring i den gamla gubbens hus? Och vart har den gamla sura gubben själv tagit vägen? Tvillingarna Tyra och Siri och deras kompis Pella spanar på huset i en kikare. Men de har inte gömt sig tillräckligt bra. En kvinna som ser dem vill veta varför de spionerar. Hon verkar trevlig, men polisen har andra åsikter...

  Bokomslag
 5. En halv tusenlapp

  av Ulf Nilsson

  Johnny har tråkigt. Men att bli rik skulle han inte ha något emot. Därför tar han emot den halva tusenlappen som Bitte Bang, en lite udda dansk kvinna, ger honom. Om han tar reda på var Frederic Blom har tagit vägen ska han få den andra halvan. Danskan ger Johnny nyckeln till Frederic Bloms lägenhet. Kommer Johnnys undersökning att kasta ljus över vad som hänt? Och vad är ett ”inre ljus”?

  Läs som Bok | E-bok | Talbok (Daisy)

  Bokomslag
 6. Truls och silverskatten

  av Jeanette Vante Rosengren

  Året är 1676. Malmö är svenskt, men dansken står för dörren. Människor gömmer sina dyrgripar och är rädda för att kriget ska komma. Bryggarlärlingen Truls ser en silverskatt grävas ner i Malmö. Över trettio år senare, när Truls är vuxen, kommer minnet av skatten tillbaka. För den finns väl där? Kommer Truls – eller någon annan – att hitta den? Och vilka kommer att klara sig undan pesten, den ”svarta döden” som fyller kyrkogårdarna i rasande fart.

  Läs som Bok

  Bokomslag
 7. Fantomerna

  av Mårten Sandén

  Peter, Petra och Lucy ska vara med i julspelet i Allhelgonakyrkan. Peter tycker att Vladimir Skurko, regissören, är märklig. Ingen har sett honom i dagsljus, han fastnar inte på fotografier och gillar inte krucifix. Och är det inte lite märkligt att han kommer från Transsylvanien?
  Peter tror varken på vålnader eller på vampyrer. Däremot är han ganska säker på att Vladimir Skurko döljer något.

  Läs som Bok

  Bokomslag
 8. Skånska spöken

  av Stefan Isaksson

  Möt mylingar, maran, Lyktgubben och den livsfarliga gloson. Besök hemsökta platser, spökande slott och akta dig för irrande spöken osaliga slottsherrar som nätterna igenom
  dundrade fram på svarta hästskjutsar. Med foton och kartor så du kan besöka platserna på riktigt!

  Läs som | Bok | Talbok (Daisy)

  Bokomslag
 9. Bombi Bitt och jag

  av Fritiof Nilsson Piraten

  Eli beundrar Bombi Bitt, som är äldre, kan vifta på öronen och ge danska skallar. Dessutom gör han alltid som han vill. Ingen vuxen lägger sig i hans liv. Tillsammans lever Eli och Bombi Bitt ett farligt, härligt liv i Skåne på 1920-talet. Här finns hästskojare och silvertjuvar, äventyr och bus, och sommarens höjdpunkt: Kiviks marknad med cirkus Brentano.

  Läs som Bok | Ljudbok (CD)

  Bokomslag
 10. Johannesnatten

  av Gull Åkerblom

  Matilda hittar en minst sagt intressant annons. Det är ett hus – jo, ett hus, som ”önskar bekantskap med kattälskande kvinna med dotter”. Matilda känner i hela kroppen att meddelandet är riktat till just henne. Och det visar sig stämma alldeles för väl…

  Läs som Bok |

  Bokomslag
 11. Kriget kommer!

  av Torsten Bengtsson

  Olof bor i en liten fiskeby vid Öresund. Andra världskriget rasar i Europa och nazisterna marscherar in i Danmark. Ute på vattnet kan man se tyska krigsfartyg passera ut och in genom sundet. Olof ger sig iväg i en liten båt för att hjälpa en judisk man att fly över havet till Sverige. Men när dörren öppnas står han öga mot öga med Gestapo, tyskarnas hemliga polis!

  Läs som Bok

  Bokomslag