Tecknade serier

Huvudbild tecknade serier

Gillar du att se vad som händer? En bild kan säga mer än tusen ord! Här hittar du tecknade serier som passar både dig som är nybörjarläsare och läsvan.

 1. Katten Nils-Bästa barnvakten

  av Johanna Kristiansson

  Den stora läsarfavoriten från Kamratposten är här! Följ med den inte så alltid så smarta katten Nils och hans knasiga kattgäng på äventyr. Ibland måste han vara barnvakt åt Tigris som äter på allt och ibland dyker elake Morr upp, och då är det bäst att man passar sig… Nivå: lätt

  Nivå: lätt | Läs som Bok

  Bokomslag
 2. Mamma Mu firar Kråkan

  av Jujja Wieslander och Sven Nordqvist

  Kråkan fyller år. Mamma Mu undrar om han inte ska ha något kalas? Såklart säger kråkan, jag ska ha ett riktigt kråkkalas och bjuda in alla mina kråk- och skatkompisar, säger Kråkan. Det här är den första serieboken om Mamma Mu och Kråkan. Läs om hur det gick till när vännerna träffades för första gången, på just Kråkans födelsedag!

  Nivå: lätt | Läs som Bok | Provläs boken här

  Bokomslag
 3. Älvprinsen

  av Kazu Kibuishi

  Emily överlever intrigerna i Celis, men Max stjäl moderstenen. Älvkungen får allt starkare krafter, eftersom han med hjälp av
  moderstenen kan skapa fler stenväktare. Emily och hennes vänner leder Celis soldater i strid för att stoppa Älvkungen, men Max försöker hindra dem. Älvprinsen Trellis inser att han måste välja sida. Emily vill få hjälp från kraften i sin egen amulett. Men hon upptäcker att den är mycket mer lömsk än hon någonsin kunnat ana...

  Nivå: medel | Läs som Bok | Provläs boken här

  Bokomslag
 4. Felix sitter på ett tåg. Med sig i kupén har han en professor, Propp, och hans betjänt Robert. Men det är något skumt med Robert, märker Felix. Han äter inget, och när tåget spårar ur kan han få upp det på rälsen igen. Robert är en robot – byggd av Propp.
  Professor Propp vill visa sin nya uppfinning: en tidsmaskin. Propp vill ta med sig Felix till Rhodos vid tiden före Kristus. Där ska de träffa Telepathos, världens främsta vetenskapsman. Robert ska sköta tidsmaskinen. Det ska nog gå fint – men så lägger sig bovarna bröderna Brax i det hela…

  Nivå: medel | Läs som Bok | E-bok | Provläs boken här

  Bokomslag
 5. Mulles lillebror från prärien dyker upp. Han har blivit infångad och skickad till Sverige. Men han längtar tillbaka till den underbara prärien, där gräset aldrig tar slut och horisonten aldrig har något staket. Mulle bestämmer sig för att hänga på. Men båten de går ombord på lägger oturligt nog till på Island. När det är tävlingsdags kommer Molly för en gångs skull ihåg allt – tror hon. Mulle får träffa några av sina fyrbenta fans. Och så blir Mulle kidnappad – men Molly vägrar betala en hundring för att få tillbaka honom.

  Nivå: medel | Läs som Bok

  Bokomslag
 6. Tidsresenärerna

  av Zep och Stan & Vince

  Du kan hitta allt på loppmarknader: leksaker, tidningar och mobiler som är så gamla att du varken kan surfa, skicka SMS eller ladda ner filmer. Adele och Marvin knallar omkring på loppmarknaden med sin pappa. Pappa intresserar sig för en gammal leksak, medan en försäljare vill sälja en gammal mobil till dem. Den har nämligen en annan finess – den gör att de kan resa i tiden!

  Nivå: lätt | Läs som Bok

  Bokomslag
 7. Laser-Ninja

  av Julien Neel

  Huset där Lou växt upp går upp i rök – mitt i natten. Det är en stor chock då allt brinner upp. Men samma natt får hon också veta att hon ska få en lillebror. Det är ett underbart plåster på såren.
  Livet fortsätter på ett hotellrum, och Lou läser sin mammas dagbok från hennes ungdom. Det är roligt och den förklarar en hel del, den där dagboken. Som varför Lous mamma alltid lever i nuet.

  Nivå: lätt | Läs som Bok

  Bokomslag