Frågor i coronatider

På biblioteken får vi många frågor om det nya coronaviruset och covid-19. Här hittar du använbara länkar och tips.

Färgglada frågetecken på svart bakgrund.

Att resa inom Sverige

Vi befinner oss i en allvarlig situation och för att minska smittspridningen är myndigheternas rekommendation att avstå från alla resor som inte är absolut nödvändiga. På Folkhälsomyndighetens hemsida hittar du uppdaterad information om vad som gäller just nu. Gå till uppdaterad information om resor på Folkhälsomyndighetens hemsida.

Att tala med barn om coronaviruset

Lyssna på ditt barn, ge saklig information och överför inte din egen oro. Det är några av tipsen från BRIS (Barnens rätt i samhället) expert om hur man kan prata med sitt barn om coronaviruset. Läs tips på hur du pratar med barn om corona i en artikel på Krisinformation.se.

Företagare och det nya coronaviruset

Många företagare har frågor om de olika tillfälliga förändringar i lagar och regler som påverkar verksamheten just nu. En bra källa att följa är verksamt.se. Läs samlad information till företagare till följd av coronaviruset på verksamt.se.

Hjälpa till i sjukvården

Just nu finns ett behov av utbildad sjukvårdspersonal men också av annan servicepersonal. På Region Skånes hemsida finns information för dig som vill anmäla ditt intresse – både för privatpersoner och företag.