Låna strömmande film

Bilder på skådespeare från olika filmer.

Du kan välja mellan drygt 2 000 filmer - se storfilmer, dokumentärer, svenska filmer och barnfilmer på din tv, dator, surfplatta eller mobil. Allt du behöver är ditt bibliotekskort och en internet-
uppkoppling.

Gör så här för att titta i dator, surfplatta eller mobil:

 1. Starta webbläsaren i din dator, surfplatta eller mobil.
 2. Gå till www.cineasterna.se
 3. Välj "Biblioteken i Malmö" i rullistan.
 4. Välj en film som du vill låna.
 5. Ange numret på ditt bibliotekskort och pinkod – klicka på ”Låna film”

Apple TV

Starta webbläsaren på din iPhone eller iPad. Tryck på AirPlay-symbolen för att spela upp på en större skärm. Om AirPlay-symbolen inte visas, tryck på AirPlay-dubblering.

Google Chromecast

För iOS-användare (iPad/iPhone): Ladda hem Cineasterna - Chromecast App från Appstore och följ instruktionerna. Om du använder dig av en Android eller dator krävs webbläsaren Google Chrome. Den finns att hämta hem gratis via www.google.se/chrome. Klicka på Cast-knappen som visas efter att du har valt en film och loggat in med ditt lånekortsnummer och pinkod.

Begränsningar och krav

 • Du behöver ha internetuppkoppling och bibliotekskort hos Biblioteken i Malmö för att kunna titta på filmerna. Filmerna visas strömmande och går inte att ladda ner. Du behöver alltså ha internetuppkoppling hela tiden.

 • Tjänsten är gratis att använda för dig som låntagare. Obs! ny låneregel fr.o.m. 2020-01-20: Du kan låna 1 film under varje 7-dagarsperiod (perioden räknas exakt på minuten för varje lån). Filmen är tillgänglig i 48 timmar efter att du har genomfört ditt lån. Under lånetiden kan du titta på filmen flera gånger om du så önskar.
  Obs! Avgift för datatrafik kan tillkomma beroende på vilken typ av internetabonnemang du har.

 • Varje film har en rekommenderad åldersgräns. När en låntagare vill låna en film görs en kontroll mot bibliotekssystemet för att avgöra låntagarens ålder. Om ett barn försöker låna en barnförbjuden film med sitt bibliotekskort kommer filmen inte att starta.

 • Filmerna får endast nyttjas för privat bruk och får inte användas för publika visningar.

Frågor och svar

Kan jag titta på filmen i min mobil eller i min surfplatta?

– Ja, vår tjänst fungerar på dator, mobil och surfplatta. Allt innehåll går också att streama till en större skärm via Chromecast eller Airplay/Apple TV.

Hur många filmer finns det i er tjänst?

– 2000 titlar. Utbudet växer hela tiden och uppdateras i snitt med 5 nya filmer varje vecka. 

Hur många filmer kan jag låna?

Obs! ny låneregel fr.o.m. 2020-01-20: Du kan låna 1 film under varje 7-dagarsperiod (perioden räknas exakt på minuten för varje lån). Filmen är tillgänglig i 48 timmar efter att du har genomfört ditt lån. Under lånetiden kan du titta på filmen flera gånger om du så önskar.

Kommer systemet att komma ihåg var jag slutade att titta på min senaste film?

– Ja, det finns en så kallad återuppta-funktion vilket gör att du kan fortsätta att titta där du slutade – oavsett vilken enhet du använder dig av.

Vilken typ av filmer erbjuder ni?

– Nyheter, odödliga klassiker, film för de allra yngsta, kortfilm och film från hela världen.

Finns det svensk undertext på filmerna?

– Majoriteten av titlarna finns tillgängliga med svensk text. En del titlar har fler undertexter, som till exempel engelska, norska, finska och danska.

Vilken kvalitet kommer filmerna att vara i?

– Det finns högupplösta filmer (HD-kvalitet) och filmer i standardkvalitet (SD-kvalitet, vilket är DVD-kvalitet).

Behöver jag ladda ner en app?

– Nej, du använder dig av en vanlig webbläsare.
Inga plugins, flashspelare eller speciella webbläsare krävs, bara en internetuppkoppling.

Senast ändrad: 2020-01-15 14:45