Så använder du biblioteken just nu

Biblioteken har några sitt- och studieplatser och har gått tillbaka till ordinarie öppettider. Men flera begränsningar kvarstår. Tänk på att hålla avstånd, tvätta händerna ofta och stanna hemma när du är sjuk. Här hittar du info om hur du kan använda biblioteken just nu, och vad som gäller på ditt bibliotek.

Läs mer

Hbtq-tips för barn

Här hittar du tips på allt från bilderböcker till kapitelböcker med hbtq-tema. Böcker för högläsning, nybörjarläsare och läsvana i urval av barnbibliotekarierna på biblioteken i Malmö.

Högläsning

Berit ljuger av Annica Hedin

Berit älskar sin klasskompis Mona, och Mona älskar marsvin. För att fånga Monas intresse råkar Berit säga att hon ska få ett alldeles eget marsvin, fast det inte är alls är sant. Såklart vill Mona följa med Berit hem och träffa marsvinet! Fint och känslosamt om kärlek, känslor och att trassla in sig i en lögn. Passar från cirka 3 år.

Nybörjarläsare

Mysteriet med zombieförbannelsen av Matilda Bredberg

En mysteriebok om mod, zombier och vänskap.
Två skurkar stjäl en värdefull nyckel från en gammal grav och utlöser en zombieförbannelse. Om ingen gör något kommer snart hela staden plundras.

Nim, Nadine, Bonnie och Samuel kommer skurkarna på spåren och försöker varna polisen men de vägrar lyssna.
De fyra barnen bestämmer sig för att ta saken i egna händer och bildar Detektivligan tillsammans med Nims hund, Watson.

Läsvana

Vi skulle varit Lejon av Line Baugstø

Klassen behöver ett lejon, någon som är stark och modig och står upp för sig själv. Någon som inte låter andra bestämma. När Leona börjar i klassen hoppas Malin att hon är detta lejon. Men det är svårt att lära känna Leona. Hon är blyg och tystlåten, och det känns som att hon döljer något. När tjejerna i klassen får reda på hemligheten har Malin chansen att vara modig som ett lejon och stötta Leona, men vågar hon?