Biblioteken i coronatider

Just nu är biblioteken inte en mötesplats. Biblioteken är öppna men med flera begränsningar. Vi har inga studie- eller sittplatser, öppettiderna är minskade och du får vara på biblioteket i max 30 minuter. Varje bibliotek har även ett maxantal för hur många besökare som får vistas där samtidigt. Här hittar du all info om åtgärder och erbjudanden.

Läs mer

Hbtq-tips för unga

Här hittar du hbtq-boktips som handlar om att vara kär, modig och om att hitta sig själv.

Jag kan nästan känna solen av Ebba Hyltmark

Vega är den nya tjejen på Siris skola. Hon har hår som eld och isblå ögon och liknar ingen annan. Siri blir helt fascinerad. De lär känna varandra, lyssnar på musik och dricker te. Siri blir snart förälskad i Vega. Men Vega är som ett pistolskott och hur hanterar man egentligen pistolskott utan att bli skadad eller oavsiktligt skada någon annan?

Du, bara av Anna Ahlund

John har slutat nian och nu är det dags för sommarlov. Det ska han tillbringa i lägenheten i stan tillsammans med storasystern Caroline. Deras föräldrar har dragit till landet, så de har lägenheten för sig själva. En kväll tar Caroline hem sin senaste pojkvän Frank. När John ser Frank är det som att blixten slår ner, han blir störtförälskad och hans värld ruskas om. Hur ska man göra när man är kär i samma person som sin syster?

Vi ses på måndag? av Johanna Lindbäck

Joel kan prata hur lätt som helst med ett år äldre Elias som går på samma skola. Han vill lära känna honom bättre men hur kan han göra det? Elias har väl dessutom redan pojkvän? En fredag i matbutiken räcker inte pengarna på Joels betalkort till. Elias är där av en slump och lånar ut pengar till honom. Joel vill ju betala tillbaka och då måste ju han se till att de behöver ses… En fin, lättläst ungdomsbok om hur relationen mellan Joel och Elias utvecklas.