Så använder du biblioteken just nu

Biblioteken har några sitt- och studieplatser och har gått tillbaka till ordinarie öppettider. Men flera begränsningar kvarstår. Tänk på att hålla avstånd, tvätta händerna ofta och stanna hemma när du är sjuk. Här hittar du info om hur du kan använda biblioteken just nu, och vad som gäller på ditt bibliotek.

Läs mer

Hbtq-tips för vuxna

Här hittar du tips på böcker med hbtq-tema för vuxna. I urval av personalen på biblioteken i Malmö.

Andra röster, andra rum av Truman Capote

Joel Knox är 13 när hans mamma dör och han flyttar in hos släktingar i New Orleans. Ett oväntat brev anländer. Det är från Joes far, som övergav honom när han var nyfödd. Brevet innehåller en inbjudan: han ska få bo med sin pappa på en ståtlig herrgård i Alabama.
När Joel anländer visar sig stället spöklikt nedgånget. Och fadern syns inte till. Han lär känna Idabel, en argsint grannflicka (eller är hon pojke). När omständigheterna kring hans far uppdagas har Joel hunnit bli en annan. Inget kommer någonsin att bli som förut.

Carol av Patricia Highsmith

Therese Belivet, 19, drömmer om att bli scenograf och jobbar extra i en leksaksaffär. En dag expedierar hon en elegant kvinna och tillsammans hittar de en julklapp åt kvinnans dotter. Kvinnans namn är Carol Aird. Therese får impulsen att skicka henne ett julkort, vilket blir början på en passionerad kärleksaffär - men som också gör att Carol riskerar förlora vårdnaden av sin dotter. Maken har hyrt en privatdetektiv som förföljer kvinnorna och buggar dem.

Stjärnor utan svindel av Louise Boije af Gennäs

Allt tycks gå på räls för Sophie; hon är framgångsrik författare, tjänar pengar och är en självklar gäst på allsköns partyn. Hon lever tillsammans med sin man Lukas och deras hundar i en villa i Stocksund. Så möter hon Kaja och livet ställs på huvudet och ingenting blir någonsin som förut.