Sy kläder till barn

Det är härligt att sy egna kläder till barnen. Här finns många boktips med inspiration och mönster till kläder för barn cirka 0–9 år.

 1. Båda böckerna innehåller inspirerande bilder och många fina modeller, steg-för steg-instruktioner och en mängd variationer på grundmönstren.

  Läs som: Böcker

  Bokomslag
 2. Här handlar det om att ta vuxenkläder och sy om till barnkläder: t-shirt till t-shirtklänning eller overall, flanellskjorta till overall, lammullströja till lammullsklänning, slitna jeans till jeansjacka eller jeans.

  Läs om: Bok

  Bokomslag
 3. Titeln säger mycket om den här boken: 17 mönster i full storlek för barn i åldern 1-5 år. De 17 projekten inkluderar lång- och kortärmad t-shirt, jacka i två modeller – en med huva, byxor och shorts, klänningar och blusar.

  Läs som: Bok

  Bokomslag
 4. Här hittar du mönster i full storlek att rita av. Du kan sy klänningar, blusar, shorts, byxor, skjorta och en parkas. Storlekarna som används är 2-8 och i boken anges att de passar barn i åldern 3-9 år eller 100-130 cm långa.

  Läs som: Bok

  Bokomslag
 5. Projekt för barn som går att genomföra med lite tyg (1 yard/91,44 cm). Mönster för att sy kjol, fleece-hoodie, skjorta, handduk med huva i monsterstil, solhatt, leksaker mm.

  Läs som: Bok

  Boken ingår i serien One-yard wonders där biblioteket även har titlarna
  One-yard wonders: look how much you can make with just one yard of fabric!
  och
  Fabric-By-Fabric One-Yard Wonders.

  Bokomslag
 6. Boken fungerar som en lärobok i mönsterändring och mönsterkonstruktion. Utifrån åtta grundmönster i storlek 86-140 centilong lär du dig hur du kan konstruera olika modeller. I anslutning till varje modell finns beskrivningar för mönsterändringar men inte så utförliga sömnadsinstruktioner vilket gör boken lämplig för dig som har sytt ett tag.

  Läs som: Bok

  Bokomslag