Biblioteken i coronatider

Just nu är biblioteken inte en mötesplats. Biblioteken är öppna men med flera begränsningar. Vi har inga studie- eller sittplatser, öppettiderna är minskade och du får vara på biblioteket i max 30 minuter. Varje bibliotek har även ett maxantal för hur många besökare som får vistas där samtidigt. Här hittar du all info om åtgärder och erbjudanden.

Läs mer

Digital föreläsning med Emma Frans

Onsdag 19 maj klockan 19.00 - 20.00

Med utgångspunkt i Emmas Frans nyutkomna bok "Alla tvättar händerna" hamnar vi rakt in i covidåret 2020. Vad hände egentligen? Och fortsätter att hända? Vem har rätt och hur vet vi?

I tider av »alternativa fakta«, fejknyheter och halvsanningar berättar forskaren och prisade journalisten Emma Frans hur du kan tolka både nyhetsflödet och påståenden från bekanta. Emma Frans ger dig vetenskapskoll för att förstå hur fakta – och påstådda fakta – ska bedömas.

Föreläsningen hålls via videotjänsten Zoom som är gratis att använda. Är det första gången du provar kan du ansluta till föreläsningen tio minuter innan start för att testa tekniken.

Vi kommer att lägga ut en länk till föreläsningen här i detta evenemang!

Detta behöver du för att delta:
Du behöver en dator, surfplatta eller mobiltelefon med internetuppkoppling.

Du kan även anmäla dig till föreläsningen via vår hemsida. Efter anmälan skickar vi en länk som du använder för att delta och instruktioner hur du kommer igång.

Anmäl dig här:
https://bit.ly/3vTRar4