Rosengårdsbiblioteket öppet i ny lokal

Rosengårdsbiblioteket har nu öppet i en tillfällig lokal. Den ligger bredvid Skatteverket i Rosengård Centrum. Här kommer biblioteket ha sin verksamhet tills det nya biblioteket är färdigbyggt sommaren 2022.

Bokpresent till nyfödda

Alla nyfödda barn får ett presentkort på en bok vid sin åtta månaders-kontroll. Dessa böcker kan du välja mellan hos oss.

Illustration från barnbok med ett barn som håller en bebis och en nallebjörn som sitter i en barnvagn.

När du går till BVC på kontroll med ditt barn, vid åtta månaders ålder, får du ett presentkort av sköterskan som du tar med till biblioteket. När ni lämnar in presentkortet får ni välja en bok till ert barn. Hos oss på Rosengårdsbiblioteket kan du välja mellan dessa böcker.

De små barnens bok

"De små barnens bok" är full av rim, ramsor, fingerlekar, sånger och berättelser för små barn.

Knacka på

"Knacka på" av Anna-Clara Tidholm är en klassiker som barnen älskar. Knacka på dörrarna och se vad som finns bakom varje dörr.

Toto tittut

"Toto tittut" av Emma Virke är en bok som du kan leka med. Stoppa in dina fingrar, din näsa eller lite av din tröja och boken blir en ny upplevelse varje gång.

Kom!

I "Kom!" av Anna-Clara Tidholm har Nallen egna planer och vill inte alls följa med på ditt äventyr. Men vad vill Nallen göra?

När ni hämtar er bok visar vi er även gärna runt på biblioteket.