Just nu är biblioteken inte en mötesplats

Biblioteken har infört ett flertal åtgärder – tagit bort alla sittplatser, infört maxgräns för antal besökare och stängt alla datorer utom snabbdatorer. Detta med anledning av de skärpta råden i Skåne gällande smittspridning.

Principen för alla besök på biblioteken är att besökare ska gå in, göra sitt ärende snabbt och sedan lämna biblioteket.

Läs mer

Bokpresent till nyfödda

Alla nyfödda barn får ett presentkort på en bok vid sin åtta månaders-kontroll. Dessa böcker kan du välja mellan hos oss.

Illustration från barnbok med ett barn som håller en bebis och en nallebjörn som sitter i en barnvagn.

När du går till BVC på kontroll med ditt barn, vid åtta månaders ålder, får du ett presentkort av sköterskan som du tar med till biblioteket. När ni lämnar in presentkortet får ni välja en bok till ert barn. Hos oss på Rosengårdsbiblioteket kan du välja mellan dessa böcker.

De små barnens bok

"De små barnens bok" är full av rim, ramsor, fingerlekar, sånger och berättelser för små barn.

Knacka på

"Knacka på" av Anna-Clara Tidholm är en klassiker som barnen älskar. Knacka på dörrarna och se vad som finns bakom varje dörr.

Toto tittut

"Toto tittut" av Emma Virke är en bok som du kan leka med. Stoppa in dina fingrar, din näsa eller lite av din tröja och boken blir en ny upplevelse varje gång.

Kom!

I "Kom!" av Anna-Clara Tidholm har Nallen egna planer och vill inte alls följa med på ditt äventyr. Men vad vill Nallen göra?

När ni hämtar er bok visar vi er även gärna runt på biblioteket.