Just nu är biblioteken inte en mötesplats

Biblioteken har infört ett flertal åtgärder – tagit bort alla sittplatser, infört maxgräns för antal besökare och stängt alla datorer utom snabbdatorer. Detta med anledning av de skärpta råden i Skåne gällande smittspridning.

Principen för alla besök på biblioteken är att besökare ska gå in, göra sitt ärende snabbt och sedan lämna biblioteket.

Läs mer

Om verksamheten för vuxna

Hos oss kan du alltid få hjälp av vår personal – vare sig det gäller att komma igång med e-böcker, använda dator eller få boktips.

Biblioteksrum med vita bokhyllor, växter och regnbågsflaggor.

Är du nyfiken på e-böcker, prata med personalen så kan vi säkert boka in en tid för introduktion. Detsamma gäller om du vill bli visad hur du kan hitta och beställa böcker i vår katalog. Kanske har du en läsnedsättning och vill veta vad för möjligheter som finns för dig – vi finns alltid här för din skull.

Vi har böcker på flera språk. Kika gärna på vår Nyhetskub på biblioteket, där du kan ha turen att hitta nya böcker som annars har långa reservationsköer.

På måndagar och onsdagar är du välkommen på vårt svenska språkcafé. Om du redan kan svenska kanske du istället vill bli volontär.

Du kan också bara slinka in för att använda en dator eller för skriva ut ett dokument. Eller kanske sätta dig ner och bläddra i en tidning eller tidskrift – oavsett är du alltid välkommen hos oss!

Om du har förslag eller frågor så prata gärna med oss som jobbar här eller mejla oss: rosengards.bibliotek@malmo.se