Frågor som vi ofta får

Här kommer svar på några av de vanligaste synpunkterna. Kanske hittar du svaret på din fråga här.

Varför måste jag logga in med bibliotekskort på datorerna?

  • Större tillgänglighet
  • Mer rättvis tidsfördelning
  • Ökad säkerhet då datoranvändningen inte längre är anonym
  • Säkerhetskrav från Malmö stad

Varför är det så höga priser på Kok&Bok?

Både mat och bakverk är lagat från grunden med bra råvaror utan halvfabrikat. Prata helst direkt med serveringen, de tar gärna emot dina synpunkter. Det går också bra att skicka e-post till info@kokobok.se eller ringa på telefon: 040-660 13 75.

Varför sätter ni streckkodsetiketten över texten på bokens baksida?

Streckkoderna måste sitta på ett visst sätt för att maskinerna ska kunna läsa av dem. Under 2016 har vi gått över till ett nytt system som heter RFID där vi istället för streckkoder använder chip på insidan av bokens pärm för att identifiera böckerna. Nya böcker, tv-spel, filmer m.m. är helt utan streckkod. Streckkoderna kommer dock behöva sitta kvar på de gamla böckerna.

Varför ser mitt mail/min e-post konstigt ut?

Det kan vara så att ditt e-postprogram inte kan återge våra meddelanden korrekt. De största leverantörerna, som hotmail och gmail, brukar klara av det utan problem, men använder man ett mindre vanligt är det inte säkert att vårt mailspråk är anpassat för det programmet. Om problemet dyker upp flera gånger är det förmodligen det som är problemet. Vänd dig till din e-postleverantör för att få hjälp med problemet.

Varför avslutar ni tidningsprenumerationer?

På folkbiblioteken i Malmö har du gratis tillgång till PressReader och där kan du läsa flera svenska och utländska dagstidningar. Vilka av de mindre dagstidningarna vi väljer att prenumerera på bestäms av hur stor efterfrågan är. Saknar du en tidning kan du lämna ett inköpsförslag.
Läs mer om hur Press Reader fungerar här.

Varför är biblioteket ingen tyst plats?

På våning 4 i Slottet finns det ett tyst läsrum. Stadsbiblioteket ska vara en mötesplats för inspiration, dialog, diskussion, information och närdemokrati.

Varför har ni inte olika toaletter för män och kvinnor?

Vi vill hålla en enhetlig linje när det gäller Stadsbibliotekets toaletter. Därför har nu även toaletterna på entréplan blivit könsneutrala – precis som de är på de andra våningsplanen i huset. Handikapptoaletterna är större och försedda med larm men i övrigt skiljer sig inte toaletterna åt i utförande eller inredning utan är tillgängliga för alla.

Senast ändrad: 2019-03-13 08:57