$left
$middle

Andas Malmö - musikvideo

Nu har Andas Malmö haft relase. En hiphop-låt och tillhörande musikvideo producerad i ett unikt samarbete mellan Malmö Kulturskola och artisterna Ayla, Rankz, Rahimic och Layzee.

  • När som helst
  • För alla
  • På Youtube

Projektet som är initierat av Malmö Kulturskola tog avstamp i Malmö stads antirasistiska arbete och landar i dag in i ramen för Öppna Malmö. Den bakomliggande tanken har varit att visa att alla Malmöbor har en berättelse.

På initiativ av Kulturskolan

Målet har varit att hitta artister som representerar inte minst det unga Malmö på ett bra sätt, som har en bred förankring i staden och samtidigt kan skriva under på de budskap som Öppna Malmö vill lyfta. Ayla blev först ut med att skriva refrängen.

”Varje gång jag satte foten på Malmömark igen efter en resa så försvann massor med spänningar i kroppen, som jag inte ens visste att jag haft när jag var i väg. Jag kom på mig själv att jag blev alldeles glad och lugn bara av att se en Malmöbo stå och vänta på femman vid centralen. Eller vandra längst Nobelvägen med min väska. Höra folk prata. Texten till låten grundar sig i just den känslan”, skriver Ayla Shatz om sin refrängtext.

Barnen deltar i projektet

Förutom de etablerade artisterna körar även barn från El Sistemas verksamhet i låten och Kulturskolans danselever syns i musikvideon. En viktig del i projektet för att inkludera de barn och unga som i dag deltar i vår verksamhet. Och samtidigt ett sätt att låta deras representation förmå andra unga att upptäcka Malmö stads viktiga antirasistiska arbete och Öppna Malmö.

Rankz, Rahimic och Lazee har skrivit sina verser utifrån Aylas refräng och Cecar Verdugos musik.

”När jag fick samtalet om att vara med och göra en låt om min stad så var det en ära. Jag ville ställa upp och vara med för det är för min stad. Jag älskar Malmö, det kommer jag alltid att göra. Världen är så mycket större men Malmö har mitt hjärta”, skriver Mawuli ”Lazee” Kelugo.

Lanseras på P3 Din Gata

Andas Malmö premiärspelades på P3 Din Gata och släpptes samtidigt på Kultur i Malmös Youtubekanal. Den kommer också läggas ut på musiktjänster som Spotify och iTunes.

Se videon nu!

Kontakta oss

Malmö stads kontaktcenter

Telefon:
040-34 10 00
Telefontider:
Vardagar 08.00–17.00
sv