Information med anledning av coronaviruset och covid-19

Aktivitetstillfällen, datum och tider kan komma att ändras beroende på rådande restriktioner. Vi uppdaterar hemsidan kontinuerligt.

Som en dans

Digitala danslektioner för dansglädje! Genom Som en dans kan du lära dig nya dansstilar eller bara dansa för glädjens skull. Dansa i köket, vardagsrummet eller på balkongen, du väljer själv!

En kvinna dansar i en sal på Palladium i Malmö.

En person som dansar contemporary dans i en stor sal. Foto: Pierre Ekman

Som en dans är digitala danslektioner. Aktiviteten erbjuder sex stycken lektioner. Från och med 21 juni kommer en lektion per vecka att släppas, du hittar danslektionerna längst ner på denna sida, eller via Kultur för äldre: www.malmo.se/kulturforaldre

Så, ta på dig dansskorna – livet är Som en dans!

Du kan se lektionerna när du vill, genom en dator, smartphone eller surfplatta. Och du kan se dem obegränsat antal gånger.

Plats

Du kan se danslektionerna här nedan eller via www.malmo.se/kulturforaldre

Dansstilar

  • Zumba Gold
  • Sittande Zumba
  • Charleston
  • Contemporary
  • Grounding
  • Swing Solojazz

Danslektioner

En ny danslektion publiceras här nedanför varje måndag fram till den 26 juli.

Zumba Gold

Äntligen är det dags för den första digitala dansworkshopen för Som en dans tillsammans med Ljubica Petrovska från Seniorzumbarna!

Med härlig musik bjuder hon in dig till ett danspass i Zumba Gold, en träningsform som riktar sig till nybörjare. En härlig blandning av rytmer och dansstilar från hela världen. Under denna dansklass får du testa på Merengue, en stil som härstammar från Dominikanska Republiken. Lycka till!

Dansinstruktör: Ljubica Petrovska från Seniorzumbarna
Dansstil (träningsform): Zumba Gold

Swing solojazz

Det går ju Som en dans! Nu är det dags för den andra digitala dansworkshopen tillsammans med LinaMaria Bengtsson som bjuder in dig till swingens magiska värld. Med danssteg och musik från 1930-talets USA leder LinaMaria dig i grunderna inom dansstilen Swing Solojazz. I slutet av workshopen visar LinaMaria också hur du kan dansa de olika stegen sittandes på en stol. Lycka till!

Dansinstruktör: LinaMaria Bengtsson
Dansstil: Swing Solojazz

Grounding

Alla kan dansa på sitt sätt! Följ med i trummornas rytm tillsammans med Karin Tiselius! Under denna workshop får du testa på att dansa Grounding – en allsidig träningsform som utgår från vissa grundläggande rörelser i traditionella afrikanska danser. Hitta rytmen med jordnära rörelser och aktiv avspänning till härlig musik tillsammans med Karin! Lycka till!

Dansinstruktör: Karin Tiselius
Dansstil (träningsform): Grounding

Contemporary

Häng med och dansa modern dans tillsammans med Cajsa Ohlsson från Malmö Dansakademi! Under denna workshop får du röra hela kroppen och dansa till harmonisk musik som frigör massor av energi och kraft från din kropp! I slutet av workshopen visar Cajsa också hur du kan göra koreografin sittandes på en stol. Lycka till!

Dansinstruktör: Cajsa Ohlsson från Malmö Dansakademi
Dansstil: Contemporary

Sittande Zumba

Under denna workshop får du hänga med Ljubica som introducerar dig till träningsformen Sittande Zumba. Under lektionen får du, sittandes på en stol, lära dig olika danssteg och aktivera andra muskler än de du är van vid. Ta på dig dansskorna och fyll på vattenflaskan för det är dags att dansa loss till härliga musik tillsammans med Ljubica. Lycka till!

Dansinstruktör: Ljubica Petrovska från Seniorzumbarna
Dansstil (träningsform): Sittande Zumba

Charleston

Älskar du swingmusik? Då är denna workshop just för dig! Häng med tillbaka till det ”glada 20-talets” USA. Tillsammans med LinaMaria får du lära dig olika grundsteg i dansstilen Charleston. Med den kända dansaren och artisten Joséphine Baker som referens och den klassiska dansrörelsen ”mess around”.
I slutet av workshopen visar LinaMaria också hur du kan dansa de olika stegen sittandes på en stol. Lycka till!

Dansinstruktör: LinaMaria Bengtsson
Dansstil: Charleston