Information med anledning av coronaviruset och covid-19

Aktivitetstillfällen, datum och tider kan komma att ändras beroende på rådande restriktioner. Vi uppdaterar hemsidan kontinuerligt.

Hittaut Malmö

Leta checkpoints och upptäck din stad! Hittaut är en aktivitet där du med hjälp av en orienteringskarta letar checkpoints. Aktiviteten finns i tre olika områden i Malmö, och pågår ända in på hösten.

  • 17 maj - 31 oktober
  • Husie, Oxie och Pildammsstråket
  • Hittauts app
Tre personer står i Pildammsparken i Malmö och pekar utåt. De håller i en hittaut-karta.

Tre personer står i Pildammsparken och ser på en hittaut-karta. I miljön syns grönska och stora träd.

Foto: Johan Bävman

Från den 17 maj till den 31 oktober kan du hittaut i Malmö. Tillsammans med vänner eller på egen hand. Hursomhelst är det checkpoints du ska leta efter. Antingen med en papperskarta eller hittauts egna app.

Hittaut är en orienteringsaktivitet som går ut på att hitta så många checkpoints som möjligt. Aktiviteten finns i tre olika områden och du väljer själv hur du vill delta, genom att cykla, rulla, springa eller gå. Är du redo att upptäcka ditt eget närområde, eller kanske ett nytt område i Malmö?

Platser

Längs Pildammsstråket, Husie och Oxie

Datum

17 maj till 31 oktober

Tillgänglighet

Vissa checkpoints är tillgänglighetsanpassade och kan nås med cykel, rullstol eller barnvagn. Alla kan delta utifrån sina förutsättningar, dygnet runt under säsongen.

Hur fungerar hittaut?

Mitt i varje ring på kartan finns en checkpoint som ute i stadsmiljön markeras med en checkpointstolpe. Varje checkpoint har en specifik kod, som du kan registrera digitalt via webb eller app. Skapa en inloggning på hittauts hemsida eller appen hittaut för att registrera checkpointkoderna. Läs mer om hur hittaut fungerar. 

Utmana grannen, kompisen eller kollegan och följ statistiken över registrerade checkpoints på hemsidan!

Vill du ha en papperskarta kan du hämta en på våra utlämningsställen eller skriva ut en själv i pdf-format. Här hittar du information om ditt närmsta utlämningsställe och hur du skriver ut kartan.