WorldPride Weddings

Drömmer ni om ett bröllop i en unik miljö? Under Copenhagen 2021 - WorldPride och EuroGames kan ni vigas på fyra fantastiska platser i Malmö; Slottsträdgården, Torup slott, Katrinetorp landeri och Folkets Park. Vigslarna under Copenhagen 2021 är kostnadsfria.

Bokning

Det finns ett begränsat antal dagar (12-15 och 19-22 augusti) och tider som ni kan boka in er på. Bokningen sker via Malmö stads kontaktcenter på telefon 040-34 10 00. Telefontider är vardagar 08.00–17.00. Sista dag för att boka in vigsel är den 23 juli.

Avbokning måste göras senast 14 dagar innan er inbokade vigsel.

Vigselförrättare

För varje inbokad tid har vi bokat in en vigselförrättare. Det går inte att välja vilken vigselförrättare. Vill ni hellre själva boka en vigselförrättare eller präst får ni gärna göra det, meddela då detta vid bokningen.

Antalet deltagare

Antalet deltagare på vigslarna är begränsat. Maxantalet deltagare kan komma att justeras på grund av ändrade covid-restriktioner.

Kontaktperson

I samband med att ni bokar en vigsel kommer ni bli kontaktade av en person från den vigselplats ni valt. Er kontaktperson kommer att finnas med under hela processen från bokning till vigseln och hjälpa till att göra er speciella dag oförglömlig!

Hindersprövning och vigselintyg

Ni behöver en hindersprövning och ett vigselintyg för att vigas. Ni kan ansöka om prövning och intyg direkt på Skatteverks hemsida eller ladda ner, fylla i och skicka in en blankett till den adress som står på blanketten.

Skicka intygen till Malmö stad

För att vi ska hinna med administrationen inför vigseln behöver vi ha originalintygen ni får från Skatteverket senast måndagen den 26 juli. Handlingarna skickas till:

Vigseladministrationen
World Pride
205 80 Malmö

Tänk på att det tar 3–4 veckor att få hindersprövningen om ni är bosatta i Sverige, om ni är bosatta utomlands kan det ta upp till 10 veckor.

Vigselplatser

I bokningen ingår en avskild och vackert utsmyckad vigselplats. Vi bistår med vigselförrättare och en kontaktperson som är på plats under hela er vistelse för att säkerställa att ni får en oförglömlig bröllopsdag.

Efter vigseln har ni möjlighet att avnjuta en god måltid på någon av anläggningarnas restauranger och caféer eller en mysig picknik i trädgårdarna.

Tänk på att ...

... det kan krävas polistillstånd om vigseln begränsar andras tillgång till en specifik plats en viss tid. Polisen gör bedömningen om utomhusvigseln är tillståndspliktig eller ej.