$left
$middle

Serieteckning & Manga

Berätta något i både text och bild! I våra serieteckningskurser lär du dig det och hittar ditt eget språk att kommunicera med.

  • 9-18 år

Serieteckning

På Kulturskolan får du lära dig serietecknandets hantverk från grunden. Vi har berättandet i fokus och lär oss olika kreativa metoder för idéer och berättande med både text och bild i våra serier. Du kommer att få skapa egna seriefigurer, lära dig layout, skissa, tuscha och färgläggning. Vi testar många olika material och tekniker och digitalt bildskapande. Du formar din alldeles egna tecknarstil och uttryck. Vi läser och pratar om olika sorters serier och gör egna serietidningar och utställningar.
9-18 år

Mangateckning

På den här kursen lär du dig att rita mangafigurer och mangaserier, allt enligt de japanska traditionerna.

Du får på ett enkelt sätt lära dig allt om skissteknik, layout, tuschning, färgläggning, perspektivteckning och textning. Vi går igenom hur du bygger upp din egen mangafigur med ansikte och kropp, kläder och hår. Vi lär oss hur händer och fötter fungerar och hur vi kan rita kroppen när vi böjer den. Du får också prova att göra din alldeles egna mangaserie med allt från första manus till skiss, tusch och färdig produkt. Du får olika utmaningar och vi kommer på uppgifter tillsammans. Vi är även med på utställningar och deltar i olika projekt.

Du kan gå denna mangakurs från att du är 9 år men det finns tre tider uppdelat i olika kunskapsnivåer. Om du redan kan rita grunderna i manga (motsvarande ett år eller mer), tveka inte att höra av dig så kanske vi har plats i en av kurserna för de äldre eleverna. Vi har elever som går i låg/mellanstadiet såväl som på gymnasiet.

Bli en mangatecknare!

9-18 år

Teckning och Illustration

Den här kursen är för dig som vill lära dig grunderna i hur man tecknar. Du lär dig att teckna proportioner för människans kropp, skapa form och djup med skugga och ljus, perspektivteckning, layout och form. Du får utveckla din konstnärlighet och förfina din teknik. Du får undersöka hur bild och text kan samspela och skapa egna illustrationer till texter.
Vi kommer prova en mängd olika tekniker och material såsom blyerts, kol, tusch, kollage och digitalt bildskapande. Vi har teckningskurser för både nybörjare och mer avancerade elever.

Innehållet varierar med kursdeltagarnas ålder, önskemål och förutsättningar. Vi har utställningar och du får också möjlighet att som tecknare medverka i någon av våra föreställningar under kursen.
10-18 år