$left
$middle

Om Kulturskolan

Läs mer om varför du borde gå på Malmö Kulturskola!

Vill du träffa nya vänner och samtidigt slipa dina skills. Kanske vill du lära dig dansa streetdance, göra film, spela ett instrument eller producera musik digitalt? På Malmö Kulturskola finns ett trettiotal längre kurser, och dessutom en stor mängd helg -och lovaktiviteter som är helt gratis. Allting är efter skoltid.

Gratis på lov och helger

Just våra gratisaktiviteter är ett perfekt tillfälle att bara testa på. Vad som är på gång varierar från lov till lov och det kan handla om allt från att göra dataspel, testa teater, trumpet, skriva låtar eller teckna.

Sök våra kurser

Vi har både nybörjarkurser och kurser för dig som redan kommit en bit på vägen. Alla mellan 7 och 19 år kan söka, och vi åldersanpassar grupperna så gott det går.

Våra långa kurser kostar 300 kronor per termin och brukar starta i början på hösten. Det går också att hyra instrument för 200 kronor per termin.

Tänk på att det är lång kö på vissa av kurserna, så om du är sugen på något anmäl dig redan nu!

Vänner för livet

På Kulturskolan spelar ingen roll om du redan ser karriären framför dig eller bara vill ha kul. Och glöm inte att förutom att lära sig nya saker så är kulturskolan också en perfekt plats att hitta nya vänner och sammanhang.

Surfa runt på våra sidor och se vad du kan hitta!

Vi ses!

Snabba fakta

För vem?

Alla barn och unga mellan 7 och 19 år som bor i Malmö.

Var?

De flesta kurser är i Kulturhuset Mazetti. Men vi har också kurser på skolor i olika områden i Malmö.

Vad kostar det?

En kurs kostar 300 kr per termin.
Att hyra ett instrument kostar 200 kr per termin.
Våra helg -och lovaktiviteter är gratis.

Vad ingår i avgiften?

Allt material ingår i våra kurser men inte instrument, noter eller danskläder. De flesta instrument kan hyras av oss för 200 kr per termin.

Kulturskolans politiska uppdrag

Malmö Kulturskola ska värna om och skapa såväl dagens som morgondagens kulturarv.

Med utgångspunkt i FN:s barnkonvention ska Malmö Kulturskola erbjuda alla barn i Malmö möjligheter och verktyg för att skapa, utöva och uppleva olika former av kultur.

Malmö Kulturskola ska vara tillgänglig med sin verksamhet för alla barn och unga, oavsett sociala, kulturella och ekonomiska förutsättningar, i alla stadsområden.

Målgruppens förväntningar och behov ska vara vägledande för skolans utbud, och kulturskolan ska ge en god grund att bygga vidare på för den som önskar fortsatt utbildning inom det konstnärliga området.

Kontakta oss

sv