$left
$middle

Mer om Unga Malmös berättelser

Två vuxna personer med en solros. Utomhus i sommarväder.

Årets ledare för Unga Malmös Berättelser - Cecilia Nordlund och Thomas Holst.

Runt 30 unga Malmöbor har under 2021 fått möjligheten att spela in varsin podcast i projektet Unga sommarpratare.

Med ämnen som berör allt från hur det är att förlora någon i en skjutning till utseendefixering på sociala medier drömmen om att bestiga K2 får du som lyssnare en unik inblick i dessa unga Malmöbors liv och tankar. Vilka är de, var kommer de ifrån och vart är de på väg? De cirka 30 minuter långa programmen kommer att publiceras på Kulturskolans webb under sommaren.

– Att låta ungas röster bli hörda är viktigt för oss på kulturskolan. Att dessutom erbjuda dessa unga Malmöbor vår kulturella allemansrätt genom en fantastisk möjlighet till att själva skapa, känns väldigt inspirerande, säger Ulrika Renström, strateg på Malmö kulturskola.

En grupp ungdomar som står ute på en bakgård. Somriga kläder.

Berätta sin historia

Initiativtagaren till projektet Unga Malmös berättelser som startade för första gången 2020 är artisten och kompositören Irya Gmeyner. Idén väcktes ur hennes tidigare arbete tillsammans med ungdomar där de ofta uttryckte att de hade svårt att hitta ett forum där de fritt kunde dela med sig av sina tankar och livserfarenheter.

– Jag har saknat en möjlighet att höra deras berättelser och tankar kring livet med deras egna ord. Med det här projektet ger vi ungdomarna en chans att berätta sin historia på sitt sätt, säger Irya Gmeyner, som tillsammans med Thomas Holst var producenter och handledare för projektets första år.

Under 2021 är musikern Thomas Holst tillbaka som handledare, den här gången tillsammans med musikern, producenten och låtskrivaren Cecilia Nordlund.

Brett samarbete

Projektet är ett samarbete mellan Ung i Sommar, kulturförvaltningen och kulturskolan. Ung i Sommar drivs utifrån Malmö stads övergripande mål att öka sysselsättningen och ge Malmös ungdomar 16–19 år, tillgång till en meningsfull fritid. Samtliga ungdomar gör den här podcasten under arbetet på deras praktikplats på Malmö kulturskola, som under sommaren tar emot sammanlagt 29 ungdomar.

Unga Malmös berättelser publiceras på Malmö kulturskolas webb med start den 12 juli.

Kontakt

Ulrika Renström
Strateg
Malmö kulturskola
ulrika@renstrom@malmo.se
0766-44 68 86
040-34 48 00 (växeln)