Afrikaparken

Afrikaparken

Välkommen till Afrikaparken – med lite fantasi ett Östafrika i miniatyr! Parken är ett mellanting mellan lekplats och park.  

Här finns vilda djur i naturlig storlek, en stor savann med klätterbara termitstackar, en apskog med lianer, en större snårskog med hemliga mötesplatser och en uttorkad flod, kullar med hyddor, en stor spindelhåla med ett klätternät och en stig full av djurspår. Förebilden är Östafrikas vildmark.

Den två hektar stora parken erbjuder många möjligheter till spontana lekar och upptäcksfärder bland träd och stigar. Här kan man smyga på noshörningen, klättra i termitstackar eller klättra i ett gigantiskt spindelnät.

Afrikaparkens bakgrund

Parken är byggd utan att förstöra det naturen och barnen byggt upp. Tidigare var här ett igenväxt område mellan skolan och idrottsplatsen som användes av barn i Bunkeflostrand. Bland täta och snåriga buskage fanns fullt av hemliga gångar, kojor och mötesplatser. Naturen hade tagit över med ett rikt fågel- och insektsliv, blommande ängar och täta snår.

Då fastighets- och gatukontorets ekolog, Mats Wirén, kom hit fascinerades han av området och fick en känsla av Afrika då han såg de akacialiknande hagtornsträden. Han fick idén att låta naturen fortsätta att forma ett stycke Afrika här i Bunkeflostrand. Afrikaparken är ett mellanting mellan lekplats och park.  

Parken invigdes 2008.

Afrikaparken ligger i Bunkeflostrand, bredvid idrottsplatsen och bakom Ängdalsskolan.

Hitta till Afrikaparken

Närmsta busshållplats: Ängdalsvägen

Senast ändrad: 2019-04-24 10:00