Baltiska hallen

Baltiska hallen är klassisk mark i Malmö. Den slog upp portarna 1964 och är en hall som passar bra för sport, musik, mässor, kongresser, stora och små möten, fester och arrangemang.

Evenemang

Baltiska hallen är en flexibel sport- och evenemangsarena med plats för cirka
4 000 åskådare. Arenan används bland annat till handboll, basket, boxning, bordtennis, tennis, musik- och artistevenemang. Här har bland annat arrangerats VM i innebandy, Davis Cup i tennis, World Cup i handboll och EM i handboll för damer. Arenan används också flitigt till musik- och underhållningsevenemang. BB King har varit här med sin berömda gitarr, liksom Morrissey, My Chemical Romance och Rolling Stones som äntrade scenen 1965. En kombination av idrott och ren underhållning!

Utanför Baltiska hallen.

Baltiska hallen har renoverats kontinuerligt och är idag en modern evenemangsarena. Sedan 2008 har hallen omvandlats till en mer renodlad evenemangsarena som lättare kan anpassas till olika arrangörers önskemål. Bakom kulisserna finns omklädnings-, drifts- och serviceutrymmen samt pressrum och loger i källarplanet.

Fakta Baltiska hallen

Publikkapacitet

Sport 4 077, konsert 3 875

Arenagolv

Pulasticgolv monterat över trägolv. Kan täckas med trägolv

Tak

Vajerupphängt. Takhöjd ca 9,2m

Inlastning

Infart från Eric Perssons väg

Upphängningskapacitet

Riggning i vajrar c/c 5,0m. Max 2 000 kg uppdelat på 4 punkter

Scenstorlek, max

20 x 12 m vid sittande publik med scen på kortsida. 20 x 12 m vid stående publik med scen på kortsida. 24 x 10 m vid sittande publik med scen på långsida.

Loger / omklädningsrum

5 st / 10 st i varierande storlek

Inlastning

Inlastning sker med truck via nedfartsramp

Maskinpark

Gaffeltruck 3 ton. Genie saxlift, 2,7 ton med arbetshöjd 11,75 m. Plattformshöjd 9,75 m.

Ljusanläggning

Sporthallsbelysning Titus Sport. Max 1985 lux över spelytan. Belysningen kan tändas i 3 steg.

Ljudanläggning

Högtalarsystem för idrottsevenemang. För förbättrad rumsakustik har 1000 kvm ljudabsorbenter placerats över hela takytan.

Elanläggning

Följande elanslutningspunkter finns: Kopplingslåda för ett strömuttag av 400A placerad vid lastintag ingång till bollplan kortsida åt öster. Kopplingslåda för ett strömuttag av 200A placerad vid lastintag ingång till bollplan kortsida åt öster. CEE uttag 63A placerat vid spelaringång till bollplan vid långsida åt norr. CEE uttag 63A placerat vid spelaringång till bollplan vid långsida åt söder.

Garderober

Garderobsservice kan ordnas via arenan

Massmediaservice

Finns anpassad lokal i arenan för ca 80 personer

Representationslokaler

1 lokal för 50 sittande. 1 lokal för 200 sittande

Catering

Försäljning av förtäring sköts av kontrakterad entreprenör

Internet

Trådlöst bredband ägt av Malmö stad i arenarummet och i foajéerna. Uttag för trådbundet bredband ägt av Malmö stad finns i hela anläggningen.