Mötesplats ReTuren

ReTuren är en kvartersnära återbrukscentral och mötesplats. Här kan du lämna olika typer av avfall men också prylar som inte längre används, delta i kreativa workshops och träffa andra över en kopp kaffe.

Lokalerna finns i paviljonger på Lindängsplan 2. Här finns både verkstad och workshoprum.

Hållbarhet i fokus

I verkstaden kan du komma och mecka med dina saker. Kanske är din cykel trasig eller så har du en stol du vill klä om. Vill du lära dig mer om hållbar livsstil kan du anmäla dig till en workshop. I anslutning till verkstaden finns ett rum för workshops där du lär dig minska ditt ekologiska fotavtryck och återskapa det du har.

Lämna avfall och prylar

På mötesplats ReTuren finns möjlighet att lämna allt från farligt avfall, grovavfall, elektronik till att lämna eller hämta saker och kläder. Du kan till exempel lämna glödlampor, gamla färgburkar och tomma sprayflaskor men även kläder och prylar. Det som inte betyder något för dig längre kan vara guld för någon annan!

Hållbarhet genom samverkan

Mötesplats ReTuren är en nod för att sprida kunskap om hållbarhet och en möjlighet för boende i lägenhet till hållbara val. Det är en kvartersnära återbrukscentral och en plattform där återbruksaktörer och boende kan mötas och tillsammans skapa förändring. Detta görs genom övergripande samverkan, ReTuren drivs i ett samarbete mellan VA SYD, Sysav och kulturförvaltningen i Malmö stad. Nätverk och boendegrupper är välkomna att använda och fylla lokalerna med kreativa idéer för att öka gemenskapen och trygghetskänslan på området även utanför ordinarie öppettider.

 På Mötesplats ReTuren kan du lämna följande avfall:

  • Grovavfall
  • Elprodukter och mindre elartiklar
  • Lampor och lysrör
  • Småbatterier
  • Kemikalier i förslutna förpackningar
  • Färg
  • Kläder och textilier
  • Metallskrot
  • TV och bildskärmar
  • Fett och frityrolja

Du kan också lämna små möbler som inte är stoppade, till exempel stolar och pallar, kläder och prylar i fint skick och andra mindre hushållsartiklar till ReTurens återbrukshörna. Här kan du lämna något du inte längre vill ha och ta något du behöver istället.

Inlämning till ReTuren sker under öppettiderna. En besökare åt gången får gå till freeshopen/fyndhörnan, på grund av smittorisk.

Verkstaden och syateljén kan bokas på plats, skicka ett sms till 0733-058924 eller maila till returenlindangen.kf@malmo.se. OBS! Verkstaden kan bokas av en person åt gången och syateljén av 2 personer. Bokningsschemat för verkstaden och syateljén är kl.09.00-10.30, kl.10.30-12.00, kl.13.00-14.30, kl.14.30-16.00.

Kontakt:

Sadiye Altundal utvecklingssamordnare
0766-34 60 57
sadiye.altundal@malmo.se

Sami El Habti Enhetschef
072-365 24 74
sami.elhabti@malmo.se

Måndag-torsdag 9.00–16.00
Fredag stängt
Lunchstängt samtliga dagar 12.00–13.00