$left
$middle

Livesänt samtal: Att föreställa sig framtider, del 3.

En samtalsserie i tre delar om framtid och hållbarhet med forskningsplattformen Collaborative Future-Making och Malmö Konstmuseum, ledd av Lars Mogensen, bland annat känd från Filosofiska Rummet i P1.

  • Ons 28 april 2021. 17 – 18.
  • Online-event på Facebook

Marjolijn Dijkman & Toril Johannessen, Reclaiming Vision, 2018. Stillbild från video.

En samtalsserie i tre delar om framtid och hållbarhet med forskningsplattformen Collaborative Future-Making och Malmö Konstmuseum, ledd av Lars Mogensen, känd från Filosofiska Rummet i P1.

Det är många som pratar om hållbarhet i alla möjliga sammanhang, men vad är ett hållbart samhälle egentligen? Hållbart för vem, på vilket sätt? I tre samtal ska vi få grotta ner oss i de stora framtidsfrågorna och samtidigt få komma konsten nära.

Ons 28/4 – Del 3: Konsten att förstå.

Del 3: Konsten att förstå.

I det tredje och sista samtalet i serien dyker vi djupare ner i konsten och frågar oss vad dess metoder kan göra för oss när vi försöker föreställa oss nya framtider.

Med utgångspunkt från utställningen Sustainable Societies for the Future talar vi om hur konstnärer och konstinstitutioner förhåller sig till begreppet kritisk föreställningsförmåga.

Medverkande i samtalet:

Asko Kauppinen
Asko Kauppinen är lektor i English Studies på Malmö Universitet. Hans forskning handlar om kultur- och konstpolitik, hur man ger resurser till kultur, med fokus på ’det tekniska spelet’ att få konst och kultur att bidra till samhället.

Han undervisar i engelsk litteratur, kulturvetenskap, och en kurs om föreställningar i katastrofer. Han ingår i forskningsnätverket Collaborative Future-Making vid Malmö Universitet.

Petra Ragnerstam
Petra Ragnerstam är lektor i kulturvetenskap på Malmö Universitet. I sin forskning undersöker hon hur litteraturen används på olika arenor som inte synliggjorts eller studerats mycket tidigare, exempelvis lajv.

Hon undervisar i kulturvetenskap, intermedialt berättande och en kurs om föreställningar om katastrofer. Hon ingår i forskningsnätverket Collaborative Future-Making vid Malmö Universitet.

Samtalet leds som alltid av frilansjournalisten och reportern Lars Mogensen med Gabriel Bohm Calles, konstnär och museiassistent på Malmö Konstmuseum, som vägledare i konstens värld.