$left
$middle

A Monument for (after) Play

Följ med konstnären Francis Patrick Brady på en performativ guidad rundtur som kretsar kring ett monument och dess forna glansdagar.

  • 30 juli klockan 13:00
  • Kommendanten

A Participatory Performance Lecture
The event will be held in English.

Turen kommer att skildra monumentets historia – från lekfullhet och lycka till kylig tystnad. Vi kommer att spåra monumentets rötter från ett spel som spelades på papperslappar i en bar, till ett urklippt pappersmonument i ett konstnärsdrivet zine, till ett lekfullt spel i en regional konsthall, till monumentet där det står idag ett stenkast från Malmöhus slott, som en påminnelse om stunden efter leken.

Francis Patrick Brady är en konstnär född i Toronto, Kanada, nu baserad i Malmö Sverige. Han tog examen från MFA Critical & Pedagogical Studies vid Konsthögskola Malmö 2017. Francis Patrick Brady använder lek och delaktighet som strategier för att skapa installation, performance och workshops som utmanar de befintliga reglerna och strukturerna i vår vardagliga verklighet. Ofta bygger hans konstprojekt upp alternativa världar, en satirisk blandning av det halvfiktiva med det halvtrovärdiga, mellan komedi och tragedi, mänskligt handlande och determinism, det digitala och det postdigital. Projekten byggs upp av en mängd olika handgjorda föremål, sydda tyglappskläder, spelkort, ljudlandskap, text, collage etc.

Kontakta oss

sv