$left
$middle

Plant Travels

Välkommen på en performativ vandring i Slottsträdgården där vi får följa hur växterna rört sig över världen och vilka historier de bär med sig.

  • 31 juli klockan 14.00-15.00
  • Kommendanten

A performative walk in the gardens together
The event will be held in English.

Projektet undersöker hur växter rör sig i världen och de historier de berättar. Det börjar med en undersökning av Slottsträdgården i Malmö, som spårar de resor som växterna i trädgården har gjort. Är växterna inhemska i området, eller reste de från andra delar av världen, och under vilka omständigheter introducerades de?

Slottsträdgården ligger mellan Malmös två äldsta parker, Kungsparken, grundad 1872, och Slottsparken, invigd 1900. Slottsträdgården är dock betydligt yngre. Det grundades den 8 maj 1998 av lokala entusiaster. Senare ”adopterade” Malmö Stad utrymmet. Idag är Slottsträdgården en öppen, ekologisk trädgård mitt i Malmö som erbjuder Malmöbor ett utrymme att odla sina växter.

Förutom den guidade trädgårdsvandringen så visar Alby-Hjulsta Pilgrimage Slottsträdgårdens växter på en kartliknande duk, utställd på Kommendanthuset.

Alby-Hjulsta Pilgrimsfärd är ett transurbant-nomadiskt initiativ som syftar till att sammanlänka Alby och Hjulsta och utforska vägen mellan dem genom workshops och aktiviteter med fokus på lokal ekologi.

Projektet är grundat av konstnärerna Juanma González, bosatt i Alby och Ivana Králíková, bosatt i Hjulsta. Projektet syftar till att decentralisera Stockholms stadskärna genom att utforska ett alternativt sätt att röra sig i stadsbilden genom att använda sekulär pilgrimsfärd som en anordning för att underlätta en kollektiv resa genom stadsmiljön.

Kontakta oss

sv