Malmö Konstmuseum är tillfälligt stängt

För att minska smittspridningen kommer flera av kulturförvaltningens verksamheter att stänga tillfälligt. Malmö Konstmuseum är stängt 24 november-13 december 2020.

Läs mer

Höstlov: Alkemistens Laboratorium

Upplev och skapa i Alkemistens Laboratorium under höstlovet.

  • Malmö Konstmuseum / Malmö Museer, Slottsholmen
  • 27, 28 och 29 oktober, 13.00–16.00

***TYVÄRR ÄR EVENEMANGET INSTÄLLT PÅ GRUND AV REGION SKÅNES SKÄRPTA RÅD.***

Utställningen Alkemistens Laboratorium är en sinnlig konstupplevelse för barn där du bjuds in till att utforska, upptäcka och skapa själv. En utställning där konst, vetenskap och magi blandas med fiktion och fakta.

I denna höstlovs-workshop får du bland annat prova att skapa dina egna fantasidjur genom att röra sig i utställningens olika laboratorier. Här finns stämplar med olika sorters djurhuvud som kan bli utgångspunkten till helt nya varelser du ritar fram själv.

Var bor djuret och vad äter det? Vilken värld skapar du kring djuret? Spännande ljudberättelser i utställningen ger extra fart åt fantasin.

Utställningen är gjord av konstnären Cecilia Westerberg som utforskar alkemistens samlingar och laboratorier. Hon kommer själv vara med på den första workshopen den 27 oktober.

Detta är en öppen workshop utan föranmälning. På grund av Covid-19 är det är särskilt begränsat med plats och vi ber alla som känner sig krassliga att stanna hemma.