Malmö Konstmuseum och Malmö Museer är öppet men med ett begränsat antal utställningar just nu. För att besöka oss behöver du förboka en biljett. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och har vidtagit åtgärder som gör det möjligt att besöka museet på ett smittsäkert sätt.

Läs mer

Höstlov: Alkemistens Laboratorium

Upplev och skapa i Alkemistens Laboratorium under höstlovet.

  • Malmö Konstmuseum / Malmö Museer, Slottsholmen
  • 27, 28 och 29 oktober, 13.00–16.00

***TYVÄRR ÄR EVENEMANGET INSTÄLLT PÅ GRUND AV REGION SKÅNES SKÄRPTA RÅD.***

Utställningen Alkemistens Laboratorium är en sinnlig konstupplevelse för barn där du bjuds in till att utforska, upptäcka och skapa själv. En utställning där konst, vetenskap och magi blandas med fiktion och fakta.

I denna höstlovs-workshop får du bland annat prova att skapa dina egna fantasidjur genom att röra sig i utställningens olika laboratorier. Här finns stämplar med olika sorters djurhuvud som kan bli utgångspunkten till helt nya varelser du ritar fram själv.

Var bor djuret och vad äter det? Vilken värld skapar du kring djuret? Spännande ljudberättelser i utställningen ger extra fart åt fantasin.

Utställningen är gjord av konstnären Cecilia Westerberg som utforskar alkemistens samlingar och laboratorier. Hon kommer själv vara med på den första workshopen den 27 oktober.

Detta är en öppen workshop utan föranmälning. På grund av Covid-19 är det är särskilt begränsat med plats och vi ber alla som känner sig krassliga att stanna hemma.