Färglaboratorium – workshop för vuxna

Experimentera med naturliga färger tillsammans med Cecilia Westerberg, konstnären bakom Alkemistens Laboratorium

Två kvinnor i historiska dräkter.
  • 21 november & 5 december
  • Malmö Konstmuseum

I denna workshop kommer du få lära sig hur man kan arbeta med naturbaserade färger och få dem att ändra karaktär. Samtidigt får du inblick i färgpigmentens spännande historia.

Här får du själv experimentera med naturliga färger som är gjorda av växter och bär tillsammans med konstnären Cecilia Westerberg, aktuell just nu med utställningen Alkemistens Laboratorium på Malmö Konstmuseum & Malmö Museer.

Workshopen kommer att hållas inne i utställningssalen, som hålls stängd under tiden för andra besökare. Vi är extra noga med att hålla avstånd och antalet deltagare är begränsat. Föränmälan krävs, se nedan.

För workshopen betalas vanligt inträde i entrén (40 kronor för vuxna), som då gäller även för Malmö Museers utställningar. Inga andra avgifter tillkommer.

TIPS: Bär antingen oömma kläder eller plagg som du tycker är lite tråkiga och färglösa.

Tid

  • 21 november & 5 december

Workshopen pågår i ca två timmar.

Praktisk information

Föranmälan krävs och skickas till anna.m.johansson@malmo.se. Var noga med att skriva vilket datum du vill delta. Om du skulle få förhinder vill vi också gärna att du hör av dig så fort som möjligt.

Undvik risk för smittspridning

Vi uppmanar alla att följa de rekommendationer som finns när det gäller handhygien och stanna hemma vid minsta lilla symptom. Läs mer om hur Malmö Museer hanterar risk för smittspridning av Covid-19.