$left
$middle

Malmöfestivalen: Skapa ditt drömrum!

Hur ser det ut hemma hos er, om ni får bestämma? I den här workshopen som är inspirerad av utställningen HEM skapar vi med lakan och målarfärg för att bygga upp våra egna drömrum.

Carl Larsson, Kerstis främmande, 1905

  • 17-19 augusti klockan 11.00-18.00
  • Malmöfestivalen, Barnlandet

I utställningen HEM ser vi flera olika konstnärer och konstverk som på olika sätt kan relateras till hemmet. Utställningen väcker frågor om vad ett hem är, vad det innebär att vara trygg och hur ett hem blir till just ett hem. Konst har en förmåga att väcka frågor och ge oss nya sätt att tänka kring saker vi ibland tycker är självklara.

I den här workshoppen får ni själva tänka ut vad som är ert drömhem eller drömrum! Vad vill ni fylla ert drömrum med? Hur ser det ut hemma hos er, om ni får bestämma helt själva?

Med målarfärg på sänglakan skapar alla sina drömrum. Vi täcker ett stort bord med lakan och alla deltagare får måla direkt på lakanet. När lakanet är fullt fäster vi upp det i tältet och lägger ut ett nytt lakan att måla på. Till slut kommer tältet vara helt täckt av allas drömrum – som ett stort drömpalats!