$left
$middle

Specialvisning av HEM med Linus Sollin

Följ med på en specialvisning i utställningen HEM där Linus Sollin från Malmö stadsarkiv tar oss med på en tidsresa genom bland annat flera hundra år gamla bouppteckningar och andra hem-relaterade arkivhandlingar.

En man står framför en samling människor i en korridor.
  • 1 oktober kl 14.00 och 13 oktober kl 17.00
  • Malmö konstmuseum

Utställningen HEM på Malmö konstmuseum består av en konstellation av berättelser som på olika sätt relaterar till hemmet. Genom konstnärernas blick finner vi en sårbarhet i skildringarna av vad som kan utgöra ett hem. Förhoppningen är att skapa en mer inkluderande och empatisk förståelse för vad många av oss kallar hem. Malmö stadsarkiv har bidragit med historiskt material till utställningen som visar hur begreppet hem formas över tid.

Visningen är en djupdykning ner i arkivhandlingar som på olika sätt relaterar till hem. Linus Sollin från Malmö stadsarkiv tar med oss på en tidsresa genom bland annat flera hundra år gamla bouppteckningar och andra hem-relaterade arkivhandlingar. Vad säger dem om sina tidsepokers syn på vad begreppet hem innebär, och vad kan vi lära oss från deras historia?

sv