$left
$middle

FLOCK: Malmö Monument Workshop

Vad vill du ha för statyer och konstverk i din stad? Var med på en workshop med konstnären James Prevett och skapa ett kollektivt monument för Malmöborna.

  • 18 juni klockan 12:00 - 16:00
  • Kommendanthuset

I workshopen jobbar du både på egen hand och tillsammans med andra för att göra en modell eller ett litet monument till Malmö. I slutet av workshopen kommer du tillsammans med de andra deltagarna att ha gjort en version av monumentet som kommer att gjutas till en serie. De små monumenten kommer sen cirkuleras mellan Malmöbors hem under begränsade tidsperioder. Ett kollektivt offentligt monument för människors hem.

Workshopen hålls av konstnären James Prevett och arbetsspråket är engelska.

Vi välkomnar medverkande i alla åldrar, barn bör åtföljas av en vuxen.

Vill du vara med?

Boka din plats genom att maila info@flockprojects.se .

Max 12 deltagare, först till kvarn gäller.

Innan start behöver du som deltar göra en miniworkshop för att förbereda dig. Ta med skulptuerna du skapar till workshopen: https://www.flockprojects.se/arkiv/amazing-rubbish-sculpture

Mer info om FLOCK

Projektet är en del av Monumental Flock som är ett ambulerande konstprojekt som undersöker vad ett monument är, har varit och kan bli genom ett flertal konstnärliga praktiker. Med inbjudna konstnärer och publik utforskas gränserna för vad deltagarbaserad konst är idag, utifrån det aktuella temat. Monumental Flock pågår under 2021-2022 och uppstår på Malmö konstmuseum i juli-augusti. Mer information kommer att släppas inom kort.

FLOCK är en konstnärsdriven plattform och ett nätverk för konstnärer som arbetar med deltagarbaserad konst. Projektet genomförs med bidrag från Region Östergötland, Malmö Stad, Kulturrådet och Konstnärsnämnden.