$left
$middle

Hem till Lugnet - stadsvandring med konstnären Hans Carlsson

Välkomna på en vandring i kvarteret Lugnet tillsammans med konstnären Hans Carlsson och Anna Johansson, intendent på Malmö Konstmuseum.

Fotografi av husrivning i Lugnet och kvarter Clara

Fotografi av husrivning i Lugnet och kvarter Clara, 1986. Malmö Stadsarkiv

  • 12 juni klockan 15.00
  • Vandringen startar på Storgatan 12

Få områden i Malmö väcker så mycket känslor som kvarteret Lugnet. Konstnären Hans Carlsson har spenderat mycket tid i såväl området som i arkiv som rör Lugnet. Tillsammans med konstintendenten och curatorn Anna Johansson bjuder nu Hans in till en vandring i området.

Under vandringen görs nedslag i kvarteret Lugnets omvälvande historia utifrån levnadsöden, politiska diskussioner och ideologiska strömningar, som bidragit till att forma området till vad det är idag.

Vandringen startar vid Carlssons videoverk Hestia som visas utomhus på Storgatan 12, vid MKBs områdeskontor. I verket får vi möta hemmets och härdens gudinna Hestia, med utgångspunkt i en idéhistorisk berättelse om hemmets historia från antiken till idag.

Verket liksom stadsvandringen är en del av utställningen HEM som just nu visas på Malmö Konstmuseum. Ytterligare två stadsvandringar kommer att erbjudas till hösten.

Samling: Storgatan 12
Gratis och ingen föranmälan krävs.