$left
$middle

Literary Fragments: Aaiún Nin

Literary fragments är en serie i tre delar bestående av läsningar och samtal som sammanfogar bildkonst, poesi och prosa. I samarbete med biblioteken i Malmö.

  • Torsdag 25/11 klockan 18.00
  • Röda Rummet, Malmö Stadsbibliotek

Illustration: Edith Hammar

Eventen är en del av programmet för utställningen (in)visible som visas på Malmö Konstmuseum fram till den 9 januari 2022. Utställningen ger en inblick i queera uttryck, men lämnar samtidigt utrymme för en mångfald av tolkningar. Denna aldrig sinande källa av narrativ och erfarenheter ligger till grund för Literary fragments.

Vi kunde inte tänka oss ett bättre sätt att avsluta Literary Fragments-serien på än med poeten, konstnären och aktivisten Aaiún Nin samt konsthistoriken Nina Cramer från Köpenhamns universitet. Nin kommer att läsa upp stycken ur sin poesi inne i Stadsbibliotektets Röda Rummet och får sedan sällskap på scen av Cramer.

Nins förståelse för språk och användning av meningar för att väcka queera begär, tillhörigheter och protester har gjort hen en författare att verkligen spendera tid med. Ord är Nins främsta medium, och liksom i sin praktik inom bildkonst utforskar hen en mångfald av världar på samma gång.

Aaiún Nins kritikerrosade poesisamling På min huds sorthed (On The Blackness Of My Skin*) publicerades i Danmark i augusti 2021. Hens internationella debut, Broken Halves of a Milky Sun, har redan mottagit mycket uppskattning och kommer ut i ett flertal översättningar nästa år.

With the emotional undertow of Ocean Vuong and the astute political observations of Natalie Diaz, a powerful poetry debut exploring the effects of racism, war and colonialism, queer love and desire. (Astra House)

Eventen är gratis och behöver ingen föranmälan.

Språk: Engelska.

Porträtt av poeten Aaiún Nin

Aaiún Nin

Produced by Tawanda Appiah and Jari Malta with Malmö Konstmuseum and Malmö Libraries.